Atunci cand ai pofta de un dulce rapid, prajitura cu foi de napolitana e alegerea perfecta. Aceasta prajitura este, dupa parerea multora, cea mai buna. Pe langa gustul minunat, aceasta prajitura ne aminteste si de vremurile copilariei.
Exista numeroase variante de retete cu foi de napolitana, umplute cu diverse ingrediente, dar niciuna nu se compara cu gustul acestei retete cu smochine si nuci.
Trebuie sa stii ca pe langa crema, secretul acestei prajituri sta si in calitatea foilor de napolitana. Daca foile nu sunt fragede, crocante, atunci prajitura nu iese cum trebuie. Iata, mai jos, cum se prepara aceasta reteta minunata.
Prajitura cu foi de napolitana. Reteta cu nuci si smochine
Ai nevoie de:
- foi de napolitana din comert
- 300 g miez de nuca tocata grosier
- 1 pachet de smochine uscate (taiate marunt)
- 3 linguri cacao
- 300 g miere
- 300 g zahar
- 300 g unt sau margarina de post
Mod de preparare
Pentru inceput, se pregateste crema. Intr-o oala, se adauga mierea, zaharul, cacao, smochinele si miezul de nuca. Se amesteca si se pune oala pe foc, pentru aproximativ 15 minute, amestecand continuu, pana se topeste bine zaharul. La final, se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca iar, pana se omogenizeaza, dupa care se intinde compozitia pe fiecare foaie de napolitana. Se lasa foile umplute cu o greutate deasupra timp de 1 ora, apoi se poate taia si savura.
Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.
Pofta buna!
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: