In prima faza, calcaiele crapate reprezinta doar o problema estetica, insa prin neglijarea se poate ajunge la lucruri mult mai grave. Fisurile incep sa se adanceasca, pielea incepe sa sangereze si disconfortul se transforma tot mai mult in durere.
Principalele cauze ale craparii calcaielor sunt reprezentate de purtarea fecventa a sandalelor, igiena incorecta si, uneori, carenta de vitamine şi minerale.
Trebuie sa stii ca exista anumite remedii naturale care te pot ajuta sa scapi de acest disconfort, si anume: unguentul cu galbenele.
Se stie ca florile de galbenele sunt foarte des folosite in compozitia cremelor si unguentelor antiimbatranire sau in lotiunile pentru piele sensibila, uscata si degradata.
Iata si reteta:
Unguent cu galbenele. Reteta eficienta pentru calcaiele crapate
Pentru acest unguent, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
-20 ml ulei de galbenele
-4 g de ceara de albine
-cateva picaturi de ulei esential (la alegere)
-2,5 g pulbere de uree (se gaseste la farmacie)
-20 g de lanolina anhidrida (se gaseste la farmacie)
Preparare:
Pentru inceput, se adauga intr-un vas, pe baie de apa, uleiul de galbenele, lanolina si ceara de albine. Se topeste lanolina si ceara, iar intre timp se amesteca ureea intr-un pahar cu 40 ml apa.
Se indeparteaza vasul cu ulei si lanolina din baia de apa calda si se asaza intr-o baie de apa rece, dupa cere se toarna in uleiuri, apa cu uree cu agitare constanta, se amesteca continuu – fie cu mana, fie cu mixerul.
Spre final, se adauga incet uleiul esential, amestecand continuu.
Se depoziteaza in borcanele sterile si se lasa la racit.
Unguentul din galbenele se pastreaza in frigider, avand valabilitate 1-2 saptamani.
Unguentul din galbenele se aplica pe calcaiele crapate de 2 ori pe zi, in strat subtire si se lasa sa actioneze peste noapte.
Remediul cu unguent din galbenele se poate utiliza si preventiv, aplicand o data pe saptamana.
Galbenelele au o actiune cicatrizanta, tonica, calmanta, antiinflamatoare, antioxidanta si antibacteriana, toate acestea ajutand la imbunatatirea circulatiei periferice, pastrarea pielii fine/hidratate, la calmarea iritatiilor, in caz de arsuri (solare sau „de bucatarie”), calcaie intarite, ciuperci si micoze ale piciorului, cat si in tratarea acneeii, furunculi, zgarieturi sau julituri. De asemenea, florile de galbenele sunt antiseptice, usor astringente si protejeaza pielea de microbi.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: