4.3 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Curatarea lacurilor. Ce solutie geniala a gasit un cercetator din Peru

Vesti bune pentru omenire si natura. Solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita de un barbat din Peru. Acesta si-a consumat toate economiile, a facut imprumuturi la banca si a reusit sa faca un lucru bun pentru Mama Natura!

Nu stim cate cunoasteti despre mediu si poluarea lui, dar noi va spunem ca planeta este pe moarte. Daca nu facem ceva, clima se va modifica alarmant, iar flora si fauna vor disparea. Consumul ridicat al oamenilor si lipsa de reciclare a plasticului degradeaza planeta.

Solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita

Dar Marino Morikawa, un cercetator din Peru, a petrecut aproape 1 an din viata pentru a descoperi o solutie pentru curatarea lacurilor. Totul a pornit in momentul in care a aflat ca lacul lui preferat din copilarie este contaminat. Cei din zona i-au spus ca nu se mai pot face multe pentru a il curata de poluare.

Marino Morikawa era indragostit, inca din copilarie, de lacul Cascajo Wetlands (El Cascajo). A renuntat la cercetarile lui din Japonia pentru a se reintoarce in Peru. Cand Marino a revazut lacul copilariei sale, dupa 20 de ani, a zis ca seamana cu ”un iaz oxidat”.

Poluarea ar putea scadea radical

Mirosul era ingrozitor si, din cele 150 de hectare de vegetatie din copilaria sa, ramasesera doar 40 de hectare. Din cauza poluarii de catre oameni si a lipsei de interes, acel colt de natura devenise o zona de nelocuit pentru vietuitoare, dar si oameni.

Cu doctorat in stiinta bioindustriala, Marino Morikawa din Peru a inventat o tehnologie noua care l-a ajutat sa curete apa lacului El Cascajo. Si-a investit toate economiile, a facut imprumuturi la banca si s-a pus pe treaba.

Cum functioneaza solutia pentru curatarea lacurilor

A inventat o bula nano-sistem care consta in adaugarea unei solutii cu microbule in apele contaminate si folosind biofiltre. „Bula micro-nano are un camp electromagnetic de ioni pozitivi si negativi care functioneaza ca un magnet. Pe masura ce urca la suprafata apei, atrage virusi si bacterii”, explica Marino.

Tehnologia a fost conceputa in 6 luni de munca. Apoi in alte 4 luni, lacul a fost curatat in intregime. Rezultatul? Zeci de specii de pasari migratoare s-au intors in zona lacului si alte 10 specii de pesti au inceput sa populeze apa. Acum, Marino Morikawa si-a format o echipa de oameni care vor sa salveze mediul inconjurator.

Marino Morikawa din Peru va curata cat mai multe lacuri

Tehnologia pe care cercetatorul din Peru a inventat-o este scumpa. Cu toate astea, rezultatele obtinute ulterior merita toti banii investiti. Solutia pe care o adauga in apa este 100% organica si poate fi mancata. Aceasta atrage bacteriile rele si parazitii, dar pastreaza microorganismele bune care contribuie la micro-flora lacurilor.

Biofiltrele ceramice pe care Marino le-a folosit impreuna cu solutia au fost facute de el, la cursuri de olarit. Planul lui Marino Morikawa este sa faca bani pentru a implementa aceasta solutie in toate lacurile, iazurile sau orice alt ochi de balta extrem de poluat.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] De asemenea, copiii care sunt expusi la niveluri inalte de poluare risca sa dezvolte boli cronice precum boli cardiovasculare la varsta adulta. Unul din motivele pentru care copiii sunt mai vulnerabili la efectele poluarii atmosferice este faptul ca ei respira mai rapid decat adultii si absorb mai multe substante nocive, conchide OMS. Vezi si: Curatarea lacurilor. Ce solutie geniala a gasit un cercetator din Peru […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole