Nevralgia este o afectiune neurologica, o durere puternica, provocata de inflamarea degenerarea, compresia, iritarea sau lezarea unui nerv senzitiv. Din acest motiv, exista termenii de nevralgie de trigemen, faciala, intercostala, dentara, pelviana sau sciatica.
Nevralgia se manifesta prin pusee de durere acuta, cu perioade de pauza, in care predomina un fond dureros si/sau arsura. Aceste dureri pot dura de la cateva secunde la cateva minute, timp de cateva zile sau saptamani.
Daca suferiti de nevralgii ale caror origini nu le cunoasteti, consultati medicul. In completarea unui tratament medicamentos, puteti urma unul din tratamentele naturiste recomandate de Dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette.
Nevralgia – Remedii naturiste recomandate de specialisti
Specialistii spun ca este bine sa reduceti consumul de antinevralgice de tot felul. Ca alternativa, este eficient tratamentul local bazat pe ceaiuri si pe uleiuri volatile, extrase din plante medicinale. Aceste tratamente au in vedere stimularea secretiei de endorfina, neorotransmitator cu puternice proprietati analgezice. Astfel, atenuarea durerii va destinde activitatea sistemului nervos si va normaliza functiile organelor.
-Infuzie de sulfina (30 g varfuri inflorite). Puneti plantele intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 15 minute. Beti o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.
-Infuzie de soc. Se prepara din 2 lingurite de flori uscate la 250 ml apa clocotita, lasati la infuzat 15 minute. Beti o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare. Se pot folosi si cataplasmele sau extractul de fructe de soc slab alcoolizat (20-30 ml suc de fructe la 20 ml alcool). Din tinctura de soc (obtinuta din 20 g fructe nematurizate, macerate in 100 ml alcool de 70 grade, timp de 10-14 zile), se iau cate 10 picaturi de 4-6 ori pe zi. S-a dovedit ca socul are actiune antinevralgica, iar dupa folosirea sa, durerile dispar rapid.
-Decoct de frasin (50 g frunze). Puteti frunzele intr-un litru de apa rece, fierbeti 15 minute, lasati la infuzat alte 10 minute si apoi strecurati. Beti o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.
-Ulei esential de eucalipt (2 picaturi), ulei esential de izma (2 picaturi) si ulei esential de pin alpin (2 picaturi). Luati-le dimineata, la pranz si seara, cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.
Ca o completare la tratament, se mai recomanda sa luati dimineata, pe stomacul gol, o doza de litiu, cat timp este necesar.
Spilcuta, cea mai buna planta anti-migrena. Folosita din Antichitate ca „antinevralgic natural”
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: