4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ce este hiperactivitatea si cum se poate ameliora

Hiperactivitatea este asocierea unor activitati fizice si intelectuale excesive, dezordonate, insotite de o mare impulsivitate. Calmarea copilului hiperactiv poate fi problematica pentru parinti, care deseori isi pierd rabdarea.

Unui copil hiperactiv ii este greu sa se concentreze. Acesta are obiceiul de a da din mâini și din picioare în timp ce este așezat pe scaun, se ridică de pe scaun în timpul orelor, începe să alerge și să se cațere în situații în care este nevoie să stea liniștit, nu poate să se joace în liniște etc.

Specialistii afirma ca, in cele mai multe cazuri, hiperactivitatea tine de natural, de firescul varstei si ca abia dupa o studiere atenta a cazului trebuie sa se recurga la tratamentul medicamentos. Vezi si articolul: Crizele copilului nu sunt asa rele precum par

Trebuie sa stii, ca pentru inceput, homeopatia este benefica, in completare, poti apela la unul din remediile de mai jos.

Hiperactivitatea – Ce presupune tratamentul naturist

Studiile au aratat ca in cazul persoanelor hiperactive creierul este mai sarac in acizi grasi esentiali decat in cazul celor normali, de aceea, este recomandat sa se consume o cantitate mai mare de acizi grasi esentiali in alimentatia copilului, ca de exemplu: peste gras (somon, pastrav, macrou, hering, ton) sau produse naturiste ce contin acizi grasi esentiali, necesari refacerii sanatatii celulelor nervoase. Din dieta, se vor elimina dulciurile in exces, ciocolata, bauturile acidulate, aditivii, colorantii alimentari si care produc agitatie.

Un remediu foarte eficient este si cel din infuzie de tei (40 g bractee) si mac (40 g flori). Se pun 50 g de amestec intr-un litru de apa clocotita si se lasa la infuzat 10 minute. Se beacate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

Sfat

Copilul trebuie sa duca o viata calma si regulata. Nu-l lasa sa joace jocuri video sau pe calculator ore in sir si fa in asa fel incat ora de culcare sa fie cat mai relaxanta. Vezi si articolul: Crizele copilului mic. Modalitati de a controla crizele copilului

Cititi si:
Avitaminozele si deficitul de calciu la copii. Cauze si tratament

Poluarea aerului provoaca 600.000 de decese in randul copiilor in fiecare an (OMS)

Candidoza bucala la copii. Ce este si cum se trateaza „margariterul”

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole