Avitaminozele si deficitul de calciu la copii. Cauze si tratament

Avitaminoza reprezinta un deficit de vitamine in organism. Vitaminele sunt substante organice necesare organismului in cantitati moderate pentru functionarea sa optima. Intrucat putine dintre ele sunt sintetizate in corp, este nevoie de un aport continuu de produse naturale care sa satisfaca aceste nevoi.

Avem nevoie de aceste vitamine de cand ne nastem si pana la batranete, dozele variind in functie de varsta sau de starea noastra de sanatate.

Cele mai mari carente sunt cele de vitamina A, B1, B2, B3, PP, C, D si E, absenta fiecarei vitamine determina tulburari specifice.

Persoanele sanatoase care au o alimentatie variata nu ar trebui sa prezinte deficiente de vitamine. Avitaminoza s-a observat, in special, in urmatoarele cazuri: dietele dezechilibrate, malabsorbtia, malnutritia, interventii chirurgicale in sfera digestiva, boli comsumptive, nutritia parenterala sau dupa anumite tratamente medicamentoase.

Avitaminoza – produse naturale care vin in ajutorul copiilor, dar si adultilor

Extractul din muguri de brad. Acesta reprezinta un bun remediu in caz de anemie, demineralizare, carente minerale si decalcifieri, dureri osoase, consolidarea fracturilor, rahitism, osteoporoza, spasmofilie, carii dentare, paradontoza, rinofaringite repetate.

-Extractul din mladite de tamarix. Acesta reprezinta un bun remediu in caz de anemie hipocroma sau normocroma.

-Ceai din fructe de padure (catina, maces, porumbar etc.). Acest ceai aduce un aport insemnat de vitamine si minerale corpului nostru.

-Polen. Acesta are un continut bogat de proteine, aminoacizi, vitamine, enzime, lipide, glucide si minerale, fiind recomandat in caz de avitaminoze si deficit de calciu la copii.

-Germeni de grau. Acestia au actiune detoxifianta, energostimulenta, revitalizanta, care ajuta in anemia feripriva. De asemenea, germenii ajuta si la eliminarea toxinelor din organism avand proprietati energostimulante si revitalizante.

Decalcifierea. Care sunt cauzele care duc la scaderea nivelului de calciu din organism si cum o putem trata

Sursa foto: workingmomsagainstguilt.com

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...