Ceaiuri care scad febra. Este perioada rece in care cei mai multi oameni trec prin cel putin o raceala. Racelile puternice se pot intinde si inspre inceputul primaverii pentru ca vremea e de multe ori inselatoare si se poate intampla sa nu ne imbracam corespunzator.
Daca pentru cateva stranuturi nu e cazul sa ne alarmam, atunci cand temperatura corpului depaseste valorile normal care sunt cuprinse intre 36 si 37 de grade Celsius, trebuie sa actionam.
Febra nu inseamna altceva decat reactia corpului la un agent infectios sau toxic. Corpul are ‘armele’ necesare sa lupte contra celor mai multi microbi, insa ii prinde bine o mana de ajutor care poate consta in odihna dar si ceaiuri care scad febra.
Desigur, cel mai indicat este sa ne adresam medicului, insa ceaiurile intra si in recomandarile lui atunci cand e vorba de raceala si febra.
Ceaiuri care scad febra – Principalele ceaiuri
In primul rand, o recomandare buna este cea de ceai de tei pentru ca are in componenta sa multe substante flavonoide, sponine, taninuri, minerale, vitamina C, proprietati calmante si stimuleaza transpiratia. Desigur, principalul efect pe care-l cauta, scaderea temperaturii, se afla si el pe lista calitatilor ceaiului de tei.
La 250ml de apa se adauga o lingura de flori de tei. Se poate consuma indulcit cu miere, doua cani pe zi.
Ceaiul de musetel te scapa de febra
Trecem la un alt ceai la fel de gustos si sanatos si cu proprietati aproape ca ale unui medicament: ceaiul de musetel. Musetelul se foloseste ca sedativ pentru capacitatea sa de a ameliora si calma durerea. Ceaiul faciliteaza transpiratia in caz de febra. Din ceai de musetel puteti consuma chiar si trei cani pe zi daca sunteti raciti cu febra.
Infuzia de flori de soc este si ea recomandata pentru febra si se obtine din doua lingurite de flori la o cana de apa fierbinte si indulcita cu miere. In principal, pe langa scaderea febrei, ceaiul de soc este foarte bun pentru caile respiratorii, impotriva tusei si gripei.
Ceaiuri care scad febra – Rozmarin si busuioc
Pare ca va recomandam o reteta de gatit si nu una de scapat de febra, dar rozmarinul si busuiocul pot avea efecte benefice asupra corpului atunci cand e vorba de febra.
Rozmarinul se utilizeaza pentru febra, tuse si raceala. Se fierbe doua minute intr-o jumatate de litru de apa si se lasa la infuzat zece minte. Pentru aceste cantitati, folositi 30 de grame de rozmarin.
Infuzia de busuioc e si ea foarte recomandata de specialisti pentru proprietatile antioxidante excelente, dar si antibacteriene si expectorante si antiinflamatorii.
Ghimbirul si salvia ajuta la scaderea febrei
Despre ghimbir nici nu are rost sa va mai insiram cate efecte benefice are, in special atunci cand suntem raciti. Ghimbirul combate si greata printre altele, scade febra semnificativ si amelioreaza tusea. Infuzia de ghimbir se poate prepara dintr-o bucata de 4cm care se rade si se adauga la un litru de apa fiarta.
Nu in ultimul rand, salvia calmeaza tusea si reduce febra puternic, dar elimina si secretiile bronsice. Se recomanada in special pentru dezinfectarea cailor respiratorii.
Cum tratati copilul cand are febra si convulsii
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Vezi si: Ceaiuri care scad febra – remedii rapide si eficiente din natura […]