3.9 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Antrax. Cauze, simptome si tratament

Antrax este o boala provocata de o bacterie numita Bacillus anthracis, bacterie care favorizeaza transmiterea infectiei in organism, o infectie formata din mai multe furuncule la nivelul pielii, care poate avea consecinte extrem de grave, mai ales daca este localizat pe fata.

Antraxul este o boala care apare mai des la animale (vite, cai si oi), insa exista cazuri in care aceasta boala se poate transmite si la nivelul organismului uman. Principala cauza care duce la aparitia antraxului este intrarea in contact direct cu sporii bacteriei care favorizeaza dezvoltarea acestei afectiuni. Infectia cu antrax se poate instala in forma cutanata (prin piele), inhalare (plamani) si pe cale gastrointestinala (digestiva). Sporii de la antrax pot trai in sol chiar si ani de zile, iar oamenii se pot infecta cu antrax prin manevrarea produselor si deseurilor de la animalele infectate sau inhaland sporii de antrax de la produsele animale contaminate. De asemenea, boala se poate raspandi daca persoanele mananaca un tip de carne care nu a fost suficient procesata termic, carne ce provine de la animalele infectate.

Din nefericire, si in tara noastra au fost depistate de epidemiologi noi cazuri de antrax. De aceea, este important sa stii cat mai multe informatii despre ea.

Simptome antrax:

Trebuie stiut ca simptomele variaza in functie de modul in care boala a fost transmisa, dar, de obicei, acestea apar intr-un interval de 1 saptamana.

Aproximativ 95% din infectiile cu antrax au loc atunci cand bacteria patrunde printr-o taietura sau zgarietura de pe piele. Simptomele incep ca o umflatura ce da senzatia de mancarime, care seamana cu o muscatura de insecte, dar in curand, aceasta se transforma intr-o ulceratie nedureroasa, avand un diametru de 1-3 centimetri, iar in centru un punct negru.

Luata prin inhalare, simptomele initiale pot fi asemanatoare unei raceli, dar duc la probleme respiratorii severe si la soc, dupa cateva zile de la infectare.

Luata pe cale intestinala (poate aparea dupa consumul de carne contaminata) este caracterizata de o inflamatie acuta a tractului intestinal cu stari de greata, scaderea apetitului, voma si febra, urmate de durere abdominala, varsaturi cu sange si diaree severa.

Tratament antrax

In prima instanta, este recomandat sa te prezinti la un medic specialist, tratamentul recomandat fiind cel cu antibiotice, timp de 60 de zile.

Complementar tratamentului conventional, dr. fitoterapeut Jeac-Claude Houdret recomanda urmatoarele remedii naturiste:

Pe cale interna

-Infuzie de filimica (25 g flori), violeta (25 g flori) si iarba neagra (50 g radacina). Puneti amestecul intr-un litru de apa clocotita si lasati sa infuzeze 15 minute. Beti cate o cana, de 3 ori pe zi, duoa mese, pana la regresia simptomelor.

-Decoct de salcie (30 g radacini). Puneti radacinile intr-un litru de apa rece, fierbeti 10 minute, lasati sa infuzeze alte 10 minute, strecurati. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la regresia simptomelor.

-Ulei esential de musetel (2 picaturi), ulei esential de lamaie (3 picaturi). Luati de 3 ori pe zi aceste uleiuri esentiale, singure sau asociate cu o cana cu apa, pana la vindecare.

Pe cale externa

-Cataplasma cu ceapa (10 felii de bulb crud), usturoi (3 catei), crin alb (1 bulb copt). Zdrobiti plantele, amestecati-le si aplicati-le ca o cataplasma pe antrax. Lasati sa actioneze 30 de minute. Repetati de 3-4 ori pe zi, pana la ameliorare.

Completare

Luati dimineata pe stomacul gol sau cu 30 minute inainte de masa de seara sau la 2 ore dupa masa o doza de cupru-magneziu-mangan cat timp este necesar.

Sfat

Consumati foarte multe fructe bogate in vitamina C (citrice, kiwi etc.).

Vezi si articolul:

10 motive pentru care carbunele activat trebuie sa fie in orice casa!

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole