18.9 C
București
luni, aprilie 29, 2024

Febra. Tratamente naturiste recomandate doar adultilor

Febra nu este o boala in sine, ci este un simptom ce insoteste un mare numar de boli, mai ales de origine virala sau microbiana. O temperatura normala a corpului este cuprinsa intre 36,5 grade C dimideata si 37,5 grade C seara. Atunci cand termometrul indica peste 37,5 grade C, se poate vorbi despre febra. 

Febra nu trebuie sa reprezinte un motiv mare de ingrijorare. Poate fi chiar un semn bun, acela ca sistemul imunitar functioneaza cum trebuie. Daca febra rezista la antipireticele uzuale, consultati un doctor care ii va stabili cauza. De asemenea, daca febra se apropie de 40 de grade C la adulti si  39 de grade C la copii, e necesara interventia medicului.

La copil, febra ridicata necesita consultatie medicala de urgenta, din cauza riscului de convulsii. Pana la venirea doctorului, inveliti copilul intr-un cearsaf umed sau faceti-i o baie la o temperatura cu 2 grade mai mica decat temperatura corpului lui. Dati-i sa bea multa apa, dar des si in cantitati mici, pentru a nu voma, relateaza dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette in cartea „Utilizarea plantelor  in tratarea bolilor”. Vedeti si articolul: Cum tratati copilul cand are febra si convulsii.

Homeopatia poate propune numeroase remedii, adaptate diverselor cauze ale febrei.
Daca aveti o stare febrila, puteti urma si unul din tratamentele de mai jos, care sunt recomandate doar adultilor.

Febra. Tratamente naturiste recomandate doar adultilor

-Infuzie de schinel (30 g varfuri inflorite), limba mielului (30 g flori proaspete) si unguras (50 g varfuri inflorite). Puneti 30 g din amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Beti 5 cani pe zi sau o data la 2 ore, pana la ameliorare.

-Gelule (capsule gelatinoase) de salcie. Luati 2 gelule la pranz si seara, in timpul meselor, pana la ameliorare.

Ulei esential de eucalipt (3 picaturi), ulei esential de lavanda (3 picaturi), ulei esential de lamaie (3 picaturi). Luati-le dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole