18 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Eczema. Remedii naturiste care te scapa de simptomele suparatoare

Eczema este cea mai frecventa boala de piele, fiind motivul a circa 30% din consultatiile dermatologice. Aceasta afectiune a pielii este fie alergica (dupa contactul cu un alergen – detergenti, substante medica­mentoase, animale etc.), fie constitutiva, cand nu exista o cauza aparenta.

In ambele situatii, eczema trece prin stadii similare: roseata pielii, mancarimi si basicute mici, pline cu lichid si cu cruste si, in sfarsit, aparitia cojilor uscate.

Daca este vorba despre o eczema de contact, eliminati alergenul responsabil, chiar daca este un proces destul de greu. Aparitia unei eczeme necesita de fiecare data o consultatie. Homeopatia propune remedii adecvate situatiei: pielea fisurata, infectata, umeda etc.

De maniera mai generala, puteti adopta si unul dintre remediile de mai jos.

Remedii naturiste contra eczemelor

-Decoct cu scaiete (50 g radacini), turta (30 g radacini). Puneti 20 g amestec intr-un litru de apa rece, fierbeti 10 minute, lasati la infuzat alte 10 si apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Gelule (capsule gelatinoase) de criptogama de balta. Luati 2 gelule pe zi, la pranz si seara, in timpul meselor, pana la ameliorare. Gelulele se gases in magazinele naturiste/plafare.

-Lotiune cu decoct de afine (bace si frunze, 60 g), stejar (scoarta (60 g). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa rece, fierbeti 15 minute, strecurati. Aplicati pe zona afectata timp de 15 minute. Repetati dimineata si seara, pana la ameliorare.

Pe cale interna (adulti si copii peste 5 ani):

-Ulei esential de musetel (2 picaturi), ulei esential de isop (2 picaturi), ulei esential de salvie (2 picatuuri). Luati-le dimineata, la pranz si seara, cu o lingurita de miere, apa sau ceai, pana la ameliorare.

Sfaturi utile care te ajuta sa previi aparitia eczemelor

Pentru a preveni aparitia eczemelor este important sa se evite uscarea excesiva a pielii. Se recomanda evitarea bailor lungi, cu apa fierbinte, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil, se vor folosi geluri si creme de baie hidratante, pentru hranirea pielii. De asemenea, dupa fiecare baie este indicat sa se aplice pe piele uleiuri si lotiuni care sa mentina pielea moale si hidratata.

Atentie! Nu conteaza cat de apropiat este contactul cu un bolnav de eczema, deoarece aceasta afectiune nu este contagioasa.

Cititi si:

Basici. Tratamente naturiste care te ajuta sa scapi mai rapid de veziculele cu lichid

Semnele de pe piele care dau de gol afectiuni ingrijoratoare

4 remedii naturiste care te scapa de eczeme

5 leacuri rusesti contra eczemei

De ce te mananca pielea. 8 cauze posibile

Sursa: Dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette – „Utilizarea plantelor in tratarea bolilor”.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole