3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

De ce cade parul la femei. 7 motive si 6 solutii naturiste

Caderea parului face parte din viata de zi cu zi, este adevarat ca pierderea parului este total normala. In medie, pierdem in jur de 80 de fire pe zi, insa daca incepi sa pierzi in mod semnificativ mai mult decat atat se poate ascunde o problema mai serioasa. Iata, asadar, de ce cade parul la femei si ce solutii exista.

Pierderea parului este o problema foarte frecventa pentru femei. Cercetarile arata ca cel putin 1 din 3 femei vor suferi de caderea parului sau de reducerea volumului parului la un moment dat in viata lor. Deci, daca pierdeti par, este important sa nu va faceti griji neaparat, podoaba capilara se va recupera.

De ce cade parul la femei – Iata cele doua cauze principale ale caderii parului:

Genetic. Exista sanse sa fii predispusa genetic la subtierea parului, ceea ce inseamna ca poti vedea o reducere treptata si progresiva a volumului parului. In aceste cazuri, anumiti foliculi de par sunt sensibili la hormonii masculini si aceasta sensibilitate determina foliculii sa se micsoreze treptat si sa produca fire de par usor fine si mai scurte cu fiecare ciclu de crestere a parului.

Reactiv. Aceasta inseamna ca pierderea parului este rezultatul unui declansator. Caderea excesiva de par zilnic nu se bazeaza pe faptul ca exista o predispozitie genetica, ci apare ca rezultat al unui dezechilibru intern, cum ar fi deficienta nutritionala, stresul sever, dieta haotica sau dezvoltarea unei boli.

Iata cele mai frecvente 7 motive pentru caderea parului la femei

1. Dezechilibru hormonal

Un dezechilibru hormonal poate duce la o multitudine de probleme enervante de sanatate si frumusete, de la acnee la adulti la cresterea in greutate. In cazul in care hormonii nu sunt echilibrati, efectele vor radia in tot corpul (si, desigur, vor include si probleme cu parul).

Hormonii joaca un rol imens in reglarea ciclului de crestere a parului. Estrogenul (hormonul feminin) este prietenos cu parul si ajuta la mentinerea firelor de par in faza lor de crestere pentru o perioada optima de timp. Androgenii (hormonii masculini) nu sunt foarte prietenosi cu parul si pot scurta ciclul de crestere a parului. Vezi si: Masca pentru caderea parului cu seminte de schinduf

Un exces de androgeni (care ar putea fi cauzat de o afectiune endocrina, cum ar fi sindromul ovarian polichistic) poate provoca pierderea parului. Gradul de descifrare este adesea generat de gene – daca aveti o predispozitie genetica la sensibilitatea foliculara, un dezechilibru hormonal afecteaza mai mult parul celui predispus fata de cineva care nu are o predispozitie.

2. Stresul

Nu este un mit ca stresul excesiv poate face parul sa cada. Cum se intampla acest lucru? Ei bine, pot ridica nivelele de androgen (hormon masculin), care la randul lor pot provoca pierderea parului. Stresul poate provoca, de asemenea, probleme la nivelul scalpului, cum ar fi matreata, distrugerea obiceiurilor alimentare si a sistemului digestiv – toate acestea putand avea un impact negativ asupra parului.

3. Deficitul de fier / anemie

Unul dintre cele mai frecvente cauze ale caderii parului la femei este un deficit de fier. Fierul este esential pentru producerea proteinei celulare, fara aceasta, firele tale vor suferi, vor cadea.

4. Hipotiroidismul si hipertiroidismul

Glanda tiroida ajuta la reglarea metabolismului organismului, prin controlul producerii de proteine si a utilizarii tesutului oxigenului. Orice dezechilibru tiroidian poate afecta, prin urmare, foliculii de par. De asemenea, daca hipotiroidismul este lasat netratat, acesta poate duce la anemie, care este o alta afectiune care poate afecta parul, ducand la lipsa acestuia.

5. Deficitul de vitamina B12

Lipsa de vitamina B12 va poate face sa va simtiti obosite si sa pierdeti energia de orice. Deficienta de vitamina B12 provoaca deseori pierderea parului, deoarece poate afecta starea de sanatate a celulelor rosii din sange, care transporta oxigenul in tesuturi. Poate fi o cauza intalnita la vegani, deoarece se obtine vitamina B12 prin proteine animale.

6. Pierderea dramatica in greutate

O scadere abrupta pe cantar poate afecta parul, timp de 6-12 saptamani dupa pierderea dramatica in greutate, indiferent daca este intentionata sau neintentionata, parul cade frecvent in exces.

In timp ce parul nostru este incredibil de important pentru noi din punct de vedere psihologic, fiziologic, acesta este neesential, am putea supravietui fara el, fara a provoca daune sanatatii noastre fizice, ceea ce inseamna ca orice deficienta nutritionala apare adesea mai intai in sanatatea parului nostru. O dieta echilibrata si un stil de viata normal este necesar pentru a avea un par sanatos.

7. Varsta

Daca treceti sau urmeaza sa intrati la menopauza, modificarile din corp pot avea efecte si asupra parului. Caderea parului devine mai raspandita, inainte si dupa menopauza. Acestea fiind spuse, este important sa ne dam seama ca parul nostru imbatraneste si, pe masura ce imbatranim si noi, parul devine mai rar. Este o parte absolut normala a procesului de imbatranire.

De ce cade parul la femei – Cateva sfaturi pentru a avea un par mereu sanatos si bogat:

1 – Mancati mai multe proteine. Parul este fabricat din proteine, ceea ce face ca aportul zilnic adecvat de alimente bogate in proteine sa fie esential. Includeti cel putin o portie de proteine in cantitati normale la micul dejun si masa de pranz.

2 – Aveti nevoie de carbohidrati. Consuma carbohidrati sanatosi (de exemplu, fructe proaspete, cruditati sau biscuiti de grau intreg), la fiecare patru ore, deoarece energia disponibila celulelor de par scade dupa aceast timp.

3 – Luati un supliment. Fiind tesut neesential, cerintele nutritionale ale parului sunt unice – iar suplimentarea poate fi foarte folositoare in cresterea nivelului de vitamine si minerale disponibile foliculilor. Dar ele trebuie luate alaturi de o dieta sanatoasa pentru a beneficia pe deplin de un par stralucitor.

Consumati mai multe vitamine si minerale, precum:  fier, vitamina C, vitamina B12, vitamina D3, cupru, zinc, seleniu si aminoacizi esentiali, L-lizina și L-metionina.

Remedii naturiste pentru caderea parului

1 – Se prepara o tinctura de ardei iute din 20 g de pulbere de ardei iute si 100 ml alcool, macerata timp de o saptamana. Se fac frectii de 2-3 ori pe saptamana, masand radacina parului.

2 – Se aplica pe pielea capului un amestec dintr-o lingura de alcool de 40 grade si 1n galbenus de ou crud. Dupa 40 de minute se clateste parul cu apa calda.

3 – Uleiul de Oregano are efect de antibiotic natural si este eficient in combaterea matretei si a infectiilor scalpului care duc adesea la pierderea parului. Se poate folosi sub forma de cateva picaturi adaugate in sampon inainte de spalare sau direct pe pielea scalpului. Intra AICI pentru a vedea care sunt cele mai bune uleiuri pentru regenerarea parului.

4 – Se amesteca o ceapa tocata marunt cu 1 lingura de ulei de ricin si 10 ml vitamina A. Zilnic se pun comprese, timp de 5 ore. Se spala, apoi, parul cu apa calda.

5 – Se face un amestec din 100 g urzica, 2 linguri otet si 500 ml apa, apoi se fierbe timp de 30 de minute. Se maseaza pielea capului zilnic, timp de 1 saptamana.

6 – Se amesteca pulbere fina din coada-soricelului sau pulbere din tulpina de in cu ulei de masline. Se freaca zilnic pielea capului cu aceasta solutie. Vezi si articolele: Tratament cu bicarbonat pentru un par stralucitorMasti si tratamente capilare pentru un par superbIndreptarea parului fara placa. Metode surprinzatoare, cu super-rezultat si Alopecia, afectiunea care duce la caderea parului.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole