-1.9 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Cand este interzis consumul de sfecla rosie

Sfecla este o leguma uimitoare si cu adevarat vindecatoare. Gatita sau consumata cruda, sfecla rosie isi pastreaza valoarea ei nutritiva, fiind folosita in tratamentul diferitelor afectiuni de secole. Aceasta a fost un remediu comun pentru tulburarile de sange, cum ar fi anemia sau deficitul de fier, insa trebuie sa stii ca are si cateva contraindicatii de care ar fi bine sa tii cont mai ales daca suferi de anumite afectiuni. Iata cand este interzis consumul de sfecla rosie:

  • Sfecla rosie schimba culoarea urinei – alimentele consumate pot influenta culoarea urinei. De exemplu, consumul excesiv de sfecla rosie poate schimba culoarea urinei in roz. Studiile arata ca faptul ca asta se intampla, de regula, persoanelor care au deficit de fier (numit si beturie, un indiciu care arata ca organismul nu poate asimila in mod corect fierul).
  • Sfecla rosie este contraindicata in cazul afectiunilor renale. Aceasta are un continut mare de oxilati de calciu, iar un consum excesiv poate duce la aparitia pietrelor la rinichi.
  • Sfecla rosie poate da alergie. Se intampla rar, dar se intampla. Din nefericire, exista persoane care pot face alergie la sfecla, iar acestea se manifesta prin: iritatii ale pielii, mancarimi, aparitia pustulelor si char febra si frisoane.
  • Sfecla rosie poate duce la scaderea brusca a tensiunii arteriale, la peroanele cu tensiunea arteriala mica. Daca ai tensiunea ridicata, acest efect este unul pozitiv, insa daca tensiunea este mica sau fluctuanta, trebuie sa ai grija. Acest lucru se intapla deoarece sfecla rosie are cantitati foarte mari de nitrati.
  • Sfecla rosie si problemele cu stomacul. In cazul celor care sufera de probleme gastrointestinale, este recomandat sa reduca consumul de sfecla, mai ales in cazul in care si glicemia este mare. Consumul de sfecla nu este foarte bine tolerata in aceste cazuri si poate favoriza aparitia flatulentei, a crampelor abdominale, a direei sau a constipatiei.
  • Sfecla rosie poate afecta ficatul. Aceasta leguma este bogata in fier, magneziu, cupru si fosfor, iar un consum mare al acestor metale poate duce la acumularea acestora la nivelul ficatului, afectandu-l.

Cand este interzis consumul de sfecla rosie

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

www.clicksanatate.ro

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole