Nervozitatea la femei poate avea mai multe cauze. La femeile tinere nervozitatea apare din cauza stresului, oboselii cronice si a vietii dezechilibrate pe toate planurile. La femeile mature, nervozitatea vine din cauza menopauzei. Iata care este cel mai bun ceai calmant pentru femei nervoase.
Ceai calmant pentru femei nervoase – schimbati dieta si luati mai multe vitamine si minerale
In primul rand, cand starile de nervi sunt accentuate, dese si pe termen lung se consuma microelemente necesare: Mg, cobalt, litiu, siliciu. In al doilea rand, se consuma salate si verdeturi cu porumb si nuci, capsune, afine, zmeura, prune, visine.
Un ceai excelent pentru linistire se bea seara si se face din urmatoarele plante: talpa-gastei, flori de tei, levantica, catina si paducel. Se pune o lingurita din acest amestec la o cana de ceai si se bea seara inainte de culcare.
Un alt amestec excelent: 20 gr conuri de hamei, 50 gr talpa-gastei si 10 gr de sovarf. Se face o infuzie din 1-2 linguri de amestec la o cana de apa, se beau treptat 1-2 cani indulcite cu miere, inainte cu 30 minute de culcare.
Pentru starile de nervozitate insotite de anxietate sunt bune urmatoarele ceaiuri: infuzie de salcie, din frunze si matisori, ceai de iasomie, care combate cefaleea si insomniile si este calmanta hipnotica. Se mai pot bea ceai de levantica, de obligeana, odolean, coada-soricelului, 2 cani pe zi si bai de sezut cu coada-soricelului inainte de culcare, combinat cu ceai de cimbru.
Ceai calmant pentru femei nervoase – folositi plante medicinale pentru revitalizare
Un alt ceai extraordinar pentru nervozitate este ceaiul de ventrilica, o cana la culcare. Are rol de stimulare a memoriei si de combatere a ametelii.
In starile de nervozitate insotite de crize de isterie se consuma ceai de sunatoare, insotit de bai de sezut cu sunatoare. Alte plante bune in acest caz: dragaica, musetelul, cicoarea, florile de bujor uscate, 30-60 de grame la 1 litru de apa fiarta, dar si ceai de unguras, vinarita, vasc.
In starile de nervozitate insotite de depresie se bea ceai de cerentel, infuzie de salvie si bai de sezut cu sunatoare. Iar in starile de nervozitate insotite deseori de tristete se bea seara ceai de ventrilica si se consuma radacini de telina.
Daca suferiti de oboseala cronica ce se asociaza cu starile de nervozitate, suplimentati cu vitamine si saruri minerale dieta zilnica: A, B8, B12, C, Si, Zn, Mn-Cu,Zn-Cu. Iar daca aveti un ten palid, inseamna ca s-au acumulat multe toxine si este bine sa se consume ceai de patlagina si ceai de cretisoara.
Floarea pasiunii. O planta deosebit de frumoasa cu efecte calmante
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: