4.3 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Cele mai bune tratamente pentru menopauza

Menopauza apare la femei, intre 45-50 de ani si este caracterizata prin scaderea secretiei hormonale normale. Aceasta este insotita de tulburari neuro-vegetative, hiperecitabilitate, tulburari de ritm cardiac, insomnii, etc. Totusi, pentru a trece mai usor peste aceste simptome neplacute, exista cateva tratamente pentru menopauza.

Cele mai bune tratamente pentru menopauza – Vitamine si minerale, plus hrana sanatoasa

Se recomanda cu precadere urmatoarele vitamine si saruri minerale: E, Mn-Co si plante sedative si hemostatice.

Menopauza se instaleaza odata cu scaderea numarului de ovule din ovare. Ca sa intelegem mai bine, la pubertate sunt 400.000 de ovule, la nastere sunt 1.000.000, la maturitate si in anii de fertilitate sunt 400, iar dupa varsta de 50 de ani raman doar cateva ovule.

In urma dereglarii functiei hipotalamusului apar bufeurile. Niste compusi ai organismului, endorfinele, cu actiune antidepresiva si de relaxare a durerii, ce ajuta hipotalamusul in functionarea sa. Secretia de endorfine este stimulata de exercitiile fizice si acupunctura, astfel ameliorand simptomele menopauzei, mai ales bufeurile. La inlaturarea bufeurilor contribuie si regimul alimentar si plantele medicinale.

Sunt necesare astfel, 3 ore jumatate pe saptamana de exercitii fizice si de alimente ce contin substante active asemanatoare estrogenilor: telina, patrunjel, soia, ulei de seminte de in, seminte uleioase, jumatate de cana de nuci pe zi, cereale, mere, lucerna. In plus, pentru a scapa de bufeuri mai sunt necesare: vitamina E, hesperidin si vitamina C, gamma-oryzanol.

Hesperidinul este un flavonoid prezent in citrice ce imbunatateste si circulatia vasculara.  Gamma-oryzanol sau acidul feluric, este o substanta de crestere ce se gaseste in cereale. Ajuta hipofiza si secretarea endorfinei de catre hipotalamus.

Amestec de plante pentru inlaturarea bufeurilor si stari mai bune. Angelica, radacina de lemn dulce, mielareana (Vitex agnus castus), cohosul negru (Cimifuga racemosa). Angelica este folosita si in dismenoree, amenoree si metroragie. Lemnul dulce este folosit si in sindromul premenstrual, reducand secretia de estrogen si marind-o pe cea de progesteron. Mielareana are rol in modificarea secretiei hormonului luteinizant si a celui foliculo-stimulator. Cohosul negru este eficient in depresii nervoase, atrofii vaginale si menopauza.

Remedii naturiste pentru menopauza – Multe ceaiuri pentru o stare de bine

In perioada postmenopautica, din cauza aciditatii din stomac, Fe si Ca se absorb mai greu. Acest lucru duce la anemie, la racirea mainilor si picioarelor. La menopauza, slabesc memoria si capacitatea de concentrare, ca urmare alipsei de oxigenare si de elemente nutritive indispensile creierului. In hipoglicemie, cand scade nivelul zaharului si glucozei din sange, creierul nu mai functioneaza normal. Apar vertijuri, dureri de cap, incetosarea vederii, instabilitate emotionala, stari de confuzie, slabire a memoriei.

Remediu naturist cu fructe: cirese, caise, castane, curmale, banane, alune, smochine, portocale, grapefruit, si legume precum spanac si morcov.

De asemenea, Gilgko biloba si produsul Golden Yacca sunt excelente pentru aceasta perioada neplacuta din viata femeilor.

Amestec de ceai. 25 gr flori de arnica, 50 gr de radacini de valeriana, 25 gr lichen de Islanda, 25 gr roinita, 25 gr coada-soricelului, 25 gr salvie. Se amesteca bine toate plantele si se foloseste o lingurita din amestec la o cana de apa fiarta. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Se bea ceai de cretisoara de 3 ori pe zi. Se face cura cu ceai de traista-ciobanului timp de 4 saptamani cu 2 cani de ceai pe zi, apoi pauza 3 saptamani. Se bea ceai de coada-soricelului de 2-3 ori pe zi si se fac bai de sezut.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Uleiuri esentiale de ajutor pentru femeile aflate la menopauza

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole