-0.2 C
București
luni, noiembrie 18, 2024

Ceaiuri care nu se combina, deoarece pot fi periculoase

Ceaiurile sunt extrem de benefice pentru sanatatea omului, pot fi luate consomitent cu tratamentele alopate, insa exista cateva restrictii, caci unele plante medicinale interactioneaza negativ cu unele medicamente. Asadar, iata o lista cu ceaiuri care nu se combina, deaorece pot fi periculoase, si in loc sa vindece, pot provoca afectiuni mai grave.

Ceaiuri care nu se combina – Ceaiul de sunatoare are multiple contraindicatii

Ceaiul de sunatoare si preparatele pe baza de sunatoare pot produce neplaceri gastrice, mai ales daca este baut pe stomacul gol. In plus, nu ar trebui sa se combine cu: bere, branzeturi fermentate, marinata de heringi si alti pesti, vin si drojdie alimentara. In plus, se vor evita medicamentele inhibitoare de M.A.O., cu rol in inactivarea adrenalinei, noradrenalinei si serotoninei.

Nu se recomanda nici in cazul folosirii Cyclosporinei, anticonvulsivantelor si digitalicelor, teofilina, triptan, etc. Preparatele pe baza de sunatoare pentru uzul intern sunt antagoniste efectelor rezerpinei.

Ceaiul de nalba mare nu interactioneaza cu alte medicamente, insa poate intazia absorbtia altor medicamente consumate simultan cu tratamentul cu ceai de nalba mare.

Ceaiul de ienupar nu este indicat in starile inflamatorii renale sau insuficienta renala, iar la diabetici face sa creasca nivelul glucozei din sange. Utilizarea indelungata sau supradozarea poate afecta rinichii.

Ceaiul si preparatele pe baza de ginseng nu sunt recomandate hipertensivilor si celor care sufera de afectiuni cardiovasculare grave si care se afla sub tratament. Chiar si asa, aceste preparate trebuie luate cu pauze si in doze prescrise.

Ceaiul de echinacea nu se da in boli progresive grave

Ceaiul si preparatele pe baza de ginkgo biloba sunt interzise in cazul utilizarii unor medicamente inhibitoare in agregarea plachetara, caci ele pot fi potentate de produsele pe baza de ginkgo.

Ceaiul de fenicul nu este recomandat persoanelor epileptice deoarece fencona are proprietati narcotice. Oricum, se utilizeaza limitat si se inlocuieste pe cat posibil cu anasonul.

Ceaiul de echinacea, dar si preparatele pe baza echinaceei se iau cu prudenta si numai la recomandarea medicului in afectiuni precum TBC, leucoze, colagenoze, scleroza multipla, SIDA, si alte boli progresive. De asemenea, nu se recomanda nici diabeticilor sau celor cu boli cronice grave.

Ceaiul de maturice (Sarothamnus scoparius) nu se asociaza cu alte medicamente sau solutii alcaline, taninuri, iod si ioduri. Este contraindicat in caz de miocardita, insuficienta cardiaca, bloc atrio-ventricular.

Ceaiul de cimbrisor de camp nu se administreaza in dispensii si hipopepsii grave, inhiband activitatea enzimatica si nici in insuficienta pancreatica.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole