4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cura cu boabe de ienupar. Leacul iernii pentru activarea sistemului imunitar

Cura cu boabe de ienupar. Ienuparul este un arbust cu proprietati miraculoase deoarece boabele acestei plante au puterea de a trata numeroase afectiuni.

Pe timp de iarna, de la ienupar se folosesc fructele deoarece rezista foarte bine in acest anotimp. Acestea au o culoare violacee, cu un gust dul­ceag-amarui si un miros puternic de rasina.

Cura cu boabe de ienupar

Daca vrei sa tii doar o cura cu boabe de ienupar pentru activarea sistemului imunitar, aceasta este cea mai buna solutie pentru ca vei avea parte de foarte multa vitamina C, de vitaminele din grupa B si de necesarul de fier si de crom.

Cura cu boabe de ienupar se face progresiv, luand in prima zi o singura boa­ba, care se mesteca bine si apoi se in­ghite. In a doua zi se iau doua boabe si asa mai departe, pana se ajunge la 15-20 de boabe pe zi, dupa care canti­tatea de boabe mancate zilnic se re­duce cu cate o boaba pe zi, pana se ajunge la zero. Aceasta cura este utila pentru activarea sistemului imunitar, pentru restabilirea echilibrului nervos, dar si pentru vindecarea infectiilor intestinale si scaderea in greutate.

Tinctura de ienupar

De asemenea, foarte eficienta este si tinctura de ienupar. Aceasta este recomandata in cazul infectiilor renale (pielita, pielonefrita, ne­frita etc.), dar si pentru eliminarea cal­culilor renali, fiind  un diu­retic foarte puternic).

Pentru a prepara tinctura de ienupar, ai nevoie de 100 g boabe de ienupar si 500 ml alcool de 70-80 de grade. Boabele de ienupar se ma­cina cu ras­nita de ca­fea sau se ma­runtesc in piua, se adauga intr-o sticla si se varsa peste ele 500 ml alcool. Se tine la macerat timp de o saptamana, după care se fil­treaza, iar tinctura rezul­tata se adauga in sticlute mici, inchise la culoare.

Se administreaza cate 1-2 lingurite di­mineata si seara, contra retentiei de lichide in corp. In cazul infectiilor re­nale (pielita, pielonefrita, ne­frita etc.), se iau 4 lingurite de pre­parat zilnic. La fel se procedeaza si pentru eliminarea cal­culilor renali.

Contraindicatii:

-Este recomandat ca tratamentul cu aceasta planta sa nu dureze mai mult de 1 luna deorece poate provoca probleme cu rinichii, dar si alte efecte secundare.

-Nu se recomanda utilizarea ienuparului in cazul femeilor gravide deoarece poate provoca avort spontan, dar nici femeilor care alapteaza.

Alifie de ienupar, un bun remediu in caz de psoriazis. Reteta

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole