17.5 C
București
marți, aprilie 30, 2024

Periuta de dinti din par de porc. De ce sa o folosesti si cat costa

Cu totii stim ca ingrijirea dintilor este absolut necesara, atat pentru copii, cat si pentru adulti si varstnici. In ultima vreme, cele mai la moda periute sunt cele electrice sau cele simple, cu peri din plastic. Sunt ele, insa, si cele mai bune sau simpla periuta din par de porc ramane cea mai buna si ieftina alegere?

Iata beneficiile aduse de periuta de dinti din par de porc si motivele pentru care toata lumea ar trebui sa o foloseasca.

Beneficii periuta de dinti din par de porc

Se pare ca popularitatea periutei electrice tine doar de strategiile de a vinde un produs mai scump, nu neaparat si de eficienta sa. Acestea au fost inventate in special pentru persoanele cu dizabilitati si pentru copii, caci aceste categorii de persoane nu au forta necesara de a se spala pe dinti corespunzator.

De altfel, periuta electrica nu este recomandata adultilor si nici nu este mai buna decat orice alta periuta din peri de plastic. Diferenta o face doar pretul. In plus, spre deosebire de periuta normala, periuta electrica are o durata de viata mai scurta.

Pasta de dinti homemade. Reteta cu bicarbonat, sare si menta

Mai mult decat atat, unii stomatologi recomanda periuta electrica persoanelor cu boli parodontale, insa, in realitate, aceasta nu face nimic in plus fata de o periuta normala cu peri de plastic.

Chiar daca designul si uneori pretul ne atrage cel mai mult la periutele de plastic, o periuta cu adevarat buna este periuta de dinti din par de porc. Parul de porc patrunde perfect intre dinti, fara sa ne doara si fara sa raneasca gingia. In plus, aceste periute au o flexibilitate si duritate potrivite atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Sfaturi utile pentru ingrijirea corecta a dintilor

Singurul dezavantaj al periutei naturale din par de porc este ca trebuie schimbata la sase saptamani, deoarece firele incep sa se lipeasca unul de altul si nu mai curata cum trebuie. Totusi, daca ne luam dupa pret, costurile pentru aceasta periuta nu sunt atat de mari. O periuta de dinti din par de porc costa intre 6-10 lei.

Periuta de dinti din par de porc – Albirea dintilor si periajul zilnic

In legatura cu practica periajului dupa fiecare masa, se pare ca si aceasta este un mit sau tot o inventie pentru vanzarea in masa a produselor pentru igiena orala. Periajul de dimineata are rolul de a improspata respiratia si a stimula circulatia gingivala. Periajul de seara este important, deoarece curata toate resturile dintre dinti, astfel mancarea nu ramane peste noapte daunanad sanatatii acestora.

Albirea dintilor nu se face neaparat prin periajul cat mai des, care poate fi daunator, ci si cu produse naturale. Sarea, de exemplu, se afla in cantitati mai mari in pastele de dinti special create pentru boli parodontale. Asadar, periajul cu sare se poate face in paralel cu pasta de dinti. Bicarbonatul de sodiu, lamaia si merele sunt alte metode naturale de albire a dintilor.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole