Apa este un lichid miraculos ce mentine viata, dar si frumusetea, iar pierderea ei poate aduce un aspect imbatranit, uscat si aspru.
Daca vrei sa-ti pastrezi organismul sanatos si pielea catifelata, fa-ti stocul necesar de apa!
„8 pahare pe zi de apa” – este un indemn pe care-l auzi deseori pentru o sanatate mai buna. Avem nevoie de apa sa respiram, sa digeram mancarea, sa eliminam toxinele, sa ne mentinem o temperatura corporala constanta, dar si pentru o piele fina.
Apa este un ingredient esential in cosmetica, in ingrijirea corporala si in tratamentele cosmetice. O regasim in creme, şsampoane sau lotiuni. Este elementul de baza. Asa ca iti propunem sa o privesti cu alti ochi si sa o folosesti cat mai mult, in diferitele ei feluri.
Apa potabila
Este cea fara de care nu ne-am putea asigura igiena. Desi nu are valente remarcabile, tratata si clorurata, indeparteaza murdaria si ne face sa ne simtim bine in pielea noastra. Un simplu dus te revigoreaza dupa o zi obositoare. Are si efect terapeutic, nu doar igienic. Apa simpla de la robinet lasa pielea curata si pregatita pentru tratamentele cosmetice.
-
Apa de ploaie
Nu costa nimic, poate doar timp si rabdare. Este lipsita de calcar, este o apa mai moale, mai delicata, dar care fortifica parul si pielea fiind imbogatita cu ioni. Lipsa calcarului o face mai eficienta in indepartarea murdariei. Este recunoscuta pentru beneficiile aduse parului, insa este extraordinara si pentru piele, pe care o hidrateaza si o catifeleaza.
-
Apa termala
Este o apa bogata in minerale si oligoelemente esentiale. Traverseaza nenumarate roci si se imbogateste cu elemente esentiale pentru pielea noastra. Acumuleaza microelemente ce o transforma intr-o apa vindecatoare. Curele cu apa termala trateaza atat boli de piele, cat si afectiuni interne. Contine minerale care fortifica pielea si ii reda un aspect sanatos si tonic. Dar beneficiile ei nu se opresc aici, iata de ce este valoroasa aceasta apa:
-remineralizeaza pielea
-o calmeaza in profunzime
-hidrateaza mai eficient tesuturile
-este bogata in calciu si magneziu, relaxeaza si improspateaza pielea
-oxigeneaza celulele datorita fierului pe care-l contine
-stimuleaza regenerarea celulara datorita siliciului
-protejeaza pielea impotriva oxidarii, prevenind astfel imbatranirea.
O poti folosi pentru improspatare, de-a lungul zilei, dupa demachiere pentru un plus de revitalizare a pielii si o curatare mai profunda, dupa epilare sau dupa plaja pentru efectul ei calmant. Vezi si Apa de la robinet – cauza multor boli si afectiuni
-
Apa micelara
Este o apa creata relativ recent pentru o curatare mai eficienta a tenului. Ea contine micele, niste esteri de acizi grasi (invizibili cu ochiul liber) care actioneaza asupra murdariei – praf, machiaj, particule poluante, sebum – ca un aspirator. Atrage murdaria si o inlatura de pe piele fara sa o agreseze, are o actiune extrem de blanda, dar in acelasi timp foarte eficienta. Are o mare toleranta cutanata si poate fi folosita pentru orice tip de ten, chiar si pentru cel sensibil.
-
Apa minerala
Provenita din surse naturale, apa minerala are un pH mare, peste 8-9, este alcalină, neutralizeaza aciditatea si hidrateaza mai bine decat apa de la robinet, respectand echilibrul natural al pielii. Minerale si oligo-elemente continute de aceste ape ajuta la calmarea si decongestionarea pielii, aduce tenului luminozitate, prospetime si un aspect mai neted.
Sfat: Spala tenul in fiecare dimineata cu apa minerala si dupa scurt timp vei vedea diferenta.
-
Apa de orez
Este secretul frumusetii japonezelor. Catifeleaza, tonifica si inchide porii la fel ca un produs cosmetic profesionist. Este bogata in vitamine (B, C şi E) si minerale, hraneste, regenereaza, calmeaza si hidrateaza pielea, dar e si un bun truc anti-imbatranire. Complexul de vitamine B si antioxidantii incetinesc procesul de imbatranire a pielii. Ba, chiar este un tratament eficient pentru acnee. Carbohidratii aduc energie pielii si tonus. Este excelenta si pentru par si o poti folosi ca sampon sau doar pentru clatit pentru un plus de stralucire. Este valoroasa si usor de preparat.
Reteta: se pune jumatate de cana de orez in doua cani de apa si se lasa la inmuiat 12 ore, dupa care se strecoara si se pastreaza in frigider.
-
Apa de trandafiri
A fost folosita pentru ingrijirea pielii de imparati si regine. Baile cu petale de trandafiri sunt celebre, iar azi sunt tratamente de lux in SPA-uri. Zaharurile din petalele de trandafir catifeleaza tenul, iar uleiurile contribuie la hidratarea profunda. Are proprietati antirid, calmante, regenerante si antiinflamatoare. Are o aroma fina si placuta care actioneaza si asupra psihicului, aducand relaxare. Este indicata oricarui tip de ten, dar mai ales tenului gras pentru reduce excesul de sebum si impiedica inmultirea bacteriilor. Se foloseste ca apa tonica, dupa demachiere, sau in compozitia mastilor. O poti cumpara de la magazin sau o poti prepara acasa.
Reteta: pune petalele de trandafir intr-o cratita, acopera-le cu apa distilata si pune solutia la fiert pana cand petalele isi pierd culoarea. Strecoar-o si pastreaz-o intr-o sticla, in frigider.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Sursa: femeia.ro
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: