Apa de ploaie, o binecuvantare de la natura

apa-de-ploaie

Toata lumea poate observa cum infloresc, cresc si se infrumuseteaza toate plantele dupa ploaie. Chiar daca perioadele ploioase pot fi uneori mohorate, atunci cand nu sunt excesive, acestea sunt o binecuvantare pentru toata vegetatia, dar si pentru om.

Apa de ploaie, un ingredient natural pentru par moale

Se stie ca femeile pe vremuri isi spalau podoaba capilara doar cu apa de ploaie, pentru a-si face parul matasos si moale. Apa de ploaie, colectata din timp, poate salva culturile in perioadele de seceta. Iar unii oameni folosesc apa de ploaie ca sursa unica pentru gospodaria din casa. Ce poate fi mai bine decat o sursa de apa sanatoasa, care vine din cer?

Avand un pH neutru, apa de ploaie este foarte buna pentru plante, dar si pentru par. Faptul ca este lipsita de saruri minerale si poate fi tinuta la o temperatura de 5-10 grade, face ca apa de ploaie sa nu dezvolte microogranisme.

Colecteaza apa de ploaie si foloseste-o la treburile casnice

Asadar, cu ajutorul jgheaburilor si a unor recipiente speciale, apa de ploaie poate fi colectata si folosita fara probleme. Atata vreme cat se colecteaza in butoaie sau recipiente curate si se pastreaza la temperaturi de maximum 10 grade, intr-un loc fara lumina.

Folosita la spalarea rufelor, aceasta protejeaza mult mai mult timp masina de spalat, deoarece nu este apa dura. De altfel, se economiseste detergent, caci cele mai multe folosesc la dedurizarea apei. In plus, poate fi folosita si la treburile casnice, se poate pastra in recipient pana la 3 luni si este gratis. Pentru cei care stau la curte, apa de ploaie este o minune.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.