Micul dejun este cea mai importanta masa din timpul zilei. Acesta asigura vitaminele necesare pentru intreaga zi si ne ajuta sa slabim mai usor daca tinem cont de importanta lui.
Iata, asadar, 6 idei de mic dejun, care sunt consistente, pline de minerale si vitamine care iti vor da un bust de energie pentru intreaga zi.
Legume si cereale, perfecte pentru micul dejun
1 – Legume cu ou prajit. Ai nevoie de jumatate de conopida rupta in buchete si 2 bucati de broccoli rupte in buchete, ulei de masline, suc de lamaie, pudra de usturoi si boia dulce si iute, sare si piper. Se arunca buchetele de legume intr-o tigaie cu putin ulei incins, se lasa la inabusit 15-10 de minute, se condimenteaza. Se prajesc apoi 2 oua si se pun deasupra legumelor. Se consuma micul dejun cald.
2 – Pepene galben si iaurt. Se taie jumatate de pepene galben in doua. Se scot semintele, iar in locul lor se pun iaurt in stil grecesc, fructe de sezon, coacaze, zmeura, capsuni, cirese, etc. si seminte de dovleac, de in sau de floarea-soarelui.
3 – Ovaz lasat la inmuiat peste noapte. Ai nevoie de jumatate de cana de ovaz , o lingura de seminte de chia, un sfert de lingura de scortisoara macinata, jumatate de cana de bautura vegetala de migdale, un sfert de iaurt de soia cu gust de vanilie, cateva felii de banane, de ananas, afine proaspete sau congelate si cateva migdale tocate. Intr-un bol se pun toate ingredientele si se lasa peste noapte la frigider, dimineata se consuma pe stomacul gol.
4 – Ou copt in avocado. Ai nevoie de 2 avocado taiate in doua, 4 oua, piper si sare. Se taie avocado, se scot 2lingurite din fruct la mijloc, pentru a avea loc sa incapa oul. Se pune oul in fruct si se lasa la copt timp de 15-20 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper si alte ingrediente preferate.
Mic dejun cu somon
5 – Somon cu sparanghel. Ai nevoie de un buchet de sparanghel si cateva felii de somon afumat. Se coace sparanghelul la cuptor pentru 15-20 de minute cu sare si piper. Se face un sendvis cu 5 bucati de sparanghel la o felie de somon.
6 – Mic dejun Paleo. Ai nevoie de un avocado, 2 pua proaspete, cateva frunze de rucola, 2 felii subtiri de somon, suc de lamaie, piper si sare. Se prajesc cele 2 oua in ulei de masline sau ghee. Intre timp se aranjeaza frumos frunzele de rucole, peste care se pune avocado taiat bucati, iar langa cele 2 felii de somon. Se adauga si ouale si se serveste cu placere.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: