6 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Acneea. Cum scapi de cosuri cu leacuri din natura

Acneea este o afectiune cutanata cronica, cu un numar mare de factori implicati in aparitia sa.

Aparitia pe piele a acestor cosuri pline cu puroi apar in special pe fata, dar si pe spate, piept si umeri, in functie de cat de afectat este organismul tau.

Acneea vulgara apare mai ales la tineri, incepand cu varsta pubertatii, prin formarea unor mici puncte brune-negre, care astupa porii dilatati ai pielii. De multe ori leziunile lasa in urma cicatrici inestetice. Un rol important pentru prevenirea si tratarea acneei il joaca ingrijirea corecta a pielii.

Iata mai jos cateva remedii din natura indicate in tratarea acneei:

Remediu contra acneei cu otet de hrean

Se aplica pe fata otet de hrean, sub forma de compresa, timp de 10 minute, zilnic. Otetul de hrean se prepara din radacini maruntite care se pun intr-o sticla, peste ele se toarna otet de vin sau de fructe pana se acopera hreanul. Se lasa sa stea la temperatura camerei timp de 1 saptamana inainte de utilizare. Nu se strecoara. Se recomanda ca atat prepararea, cat si pastrarea acestui otet sa se faca in vase de sticla sau de plastic, pentru ca, altfel, se oxideaza. In cazul unui ten sensibil, otetul se dilueaza cu apa. Compresa inmuiata in otet se pune seara si se tine 5-10 minute, apoi se spala fata cu apa rece. In general, dupa 1 saptamana de tratament se vad si efectele.

Remediu contra acneei cu urzica

Urzica ajuta la regenerarea organismului si are efect asupra sistemului circulator. Datorita actiunii sale depurative si diuretice, ceaiul de urzica elimina toxinele din sange si are si un excelent efect cosmetic, in curatirea tenurilor grase si acneice. Se consuma cate 1 litru de ceai pe zi, preparat din o mana de planta la 1 l de apa. Se strecoara si se bea pe parcursul unei zile intregi.

Remediu contra acneei cu galbenele

Florile de galbenele au efect dezinfectant si cicatrizant, grabesc vindecarea leziunilor si ajuta la refacerea pielii. Se pun 2 linguri de planta la 1 litru de apa clocotita, se lasa la infu­zat timp de 10-15 si apoi se strecoara. Se spala fata cu solutia obtinuta sau se aplica comprese inmuiate in infuzie pe zonele afectate.

Remediu contra acneei cu arpacas

Se prajesc 2 linguri de seminte de arpacas la foc mediu, timp de 10 minute, amestecand mereu. Apoi, se pun semintele intr-un vas, se adauga 450 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mic inca 10 minute. Ceaiul de arpacas este recomandat pentru toate tipurile de ten, fiind un bun remediu impotriva acneei, pistruilor, negilor si afectiunilor cutanate. Se poate folosi intern, cate o cescuta de 2-3 ori pe zi, sau extern, sub forma de comprese.

Remediu contra acneei cu usturoi

Usturoiul elimina foarte rapid infectiile pielii, fiind recomandat in tratarea acneei suparatoare si a iritatiilor. Se prepara o pasta dintr-un catel de usturoi, care se aplica pe zona afectata. Pasta trebuie lasata cateva minute sa actioneze, dupa care se indeparteaza cu apa calduta.

Sfaturi:

  • In ingrijirea tenului acneic, se recomanda folosirea sapunului pentru copii, neiritant, de culoare alba. Sapunurile speciale cu benzoyl peroxid, sulfat de zinc sau vitamina B se folosesc numai la recomandarea medicului dermatolog.
  • Vitaminele B, C, E si mineralele sunt foarte utile si incetinesc procesul de imbatranire a celulelor. Ele ajuta la vindecarea rapida a leziunilor.
  • Zincul este, de asemenea, foarte eficient in tratarea acneei. O doza de 50 mg pe zi, timp de 14 saptamani, poate trata cu succes acneea.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] Acneea, care se manifesta foarte frecvent in adolescenta, in perioada pubertatii, dar si la femei (in apropierea menstruatiei), a stresului, alergiilor alimentare sau a din cazua unor diete prea bogate in grasimi. Aceasta se localizeaza cel mai adesea pe fata sau pe partea de sus a spatelui. Cum ea lasa de obicei cicatrici neplacute, e important sa fie tratata de timpuriu. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole