Acest sos rece, condimentat, se potriveste perfect cu pestele – atat de bun pentru sanatatea noastra.
Pentru a prepara somon cu sos de castraveti si menta, ai nevoie de:
- 2 fileuri de somon
- ulei de masline
- 3 linguri pesmet
- 2 felii goase de lamaie
Pentru sos:
- 2 castraveti
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 cana iaurt, fara grasime
- 2 linguri menta proaspata, tocata, sau 1 lingurita menta uscata
- cate 1/4 lingurita coriandru si piper pisat
Mod de preparare somon cu sos de castraveti si menta:
Curata castravetii si teie-i pe lungime. Scoate semintele cu o lingurita. Sareaza-i si scurge-i de zeama. Taie apoi castravetii cat mai fin si amesteca-o cu restul ingredientelor pentru sos. Acopera sosul si pune-l la rece pentr 1 ora.
Clasteste si zvanta bine fileurile de peste si apoi unge pe ambele parti cu ulei de masline.
Pune fileurile intr-un vas potrivit, presarati-l cu pesmet si pune deasupra feliile de lamaie.
Acest somon cu sos de castraveti se introduce in cuptorul, la 200 grade C, iar la final se serveste cu sosul de castraveti si menta.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: