Un nou studiu sugereaza ca genele asociate cu autismul sunt de fapt pastrate prin procesul evolutiei si ca acestea au ajutat omul in evolutia sa.
Sunt multe cazuri de oameni de stiinta si artisti care au autism, chiar si formele mai putin severe, relateaza Big Think.
Cercetatorii au analizat 5.000 de cazuri de autism si au analizat genomul fiecarui participant. Acestia s-au concentrat pe evolutia genelor, in mod particular pe genele care au fost selectate, rezultand ca exista mai multe gene prezervate prin evolutie decat cele pastrate din intamplare.
De asemenea, cu ajutorul altor teste, cercetatorii au observat ca acestea sunt asociate si cu conexiunile neuronale si cu cresterea numarului de neuroni – cu cat o persoana are mai multi neuroni, cu atat capacitatile cognitive sunt mai mari.
Joel Gelernter, co-autor al acestui studiu, profesor de psihiatrie, genetica si neurostiinta la Yale precizeaza ca „in timpul evolutiei aceste gene aveau efecte pozitive asupra functiei cognitive si de aceea au fost selectate, dar cu costul unui risc mare de aparitie a autismului”.
Sursa: mediafax.ro
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] O noua descoperire despre autism. Rezultatele unui nou studiu demonteaza tot ceea ce se stia pana ac… […]