1.1 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ingrijirea parului cu metode naturiste

Podoaba capilara este o mandrie si o frumusete, mai ales pentru femei. Matreata si parul deteriorat sunt probleme foarte actuale. Iata cateva metode naturiste de ingrijire a parului. Acestea sunt menite pentru a reda stralucirea si sanatatea parului si pielii capului.

Sunt absolut necesare vitaminele si mineralele pentru a avea din nou par sanatos. Vitamina A este pentru stralucire, vitamina B5 se ia pentru caderea parului, seboree, pigmentare, pentru protejarea pielii capului, P pentru sindrom cu permeabilitate capilara, Si si S favorizeaza cresterea parului. Irigarea sanguina a zonei capilare este stimulata prin masaje ale pielii capului, perieri cu perii din par natural, dusuri scotiene.

Masca naturala dupa samponare

Se face o masca dintr-un galbenus trecut prin tifon in amestec cu 2-3 picaturi de suc de lamaie si 1-2 picaturi de ulei de ricin (vezi AICI cele mai bune uleiuri pentru par), porumb sau masline. Clatirea parului se face cu decoct. Plantele cele mai bune pentru decoct sunt: brustur, cimbrisor, cimbru, coaja de strejar, tintaura si mesteacan, urzica, hamei, nuc, salvie, musetel, sapunarita.

Masti si tratamente capilare pentru un par superb

Cine are posibilitatea, sa faca decoct din frunze proaspete de nuc, mesteacan, soc si o tulpina de rostopasca. Sucul de lamaie adaugat la clatire da parului suplete si stralucire.

Contra seboreei se face un decoct din seminte de schinduf (60-120 gr/ litru). Se fac frectii ale pielii capului la doua zile. Se adauga 1,5 kg de lamai in apa de spalat parul si se fac frectii cu zeama de lamaie la radacina parului. Se fac frectii saptamanal cu decoct de radacini de brusture (3 linguri la 1/2 l apa rece fiarta 30 min) sau tinctura din 20 gr planta in 100 ml alcool (15-20 zile), apoi frectii puternice.

Se fac frectii la radacina parului cu tinctura de sovarf sau salvie, dar si cu tinctura de ardei iute. Se face o solutie din laptisor de matca si polen, se imbiba un tampon imbracat in tifon si se frectioneaza radacina parului de 2-3 ori pe saptamana.

Par stralucitor si elastic cu produse naturale

Pentru un par mai elastic, mai stralucitor, se face un preparat din: ulei cald de ricin, porumb sau masline in amestec cu titei si galbenus de ou. Se maseaza bine capul, apoi se infasoara parul cu un prosop inmuiat in apa fierbinte si stors. Se sta minimum 15 minute sa actioneze, apoi se samponeaza si se clateste cu infuzie de mesteacan si urzica in combinatie cu suc de lamaie.

Caderea parului. Se frectioneaza zonele unde cade parul cu otet de mere de 6 ori pe zi. Se frectioneaza pielea capului, seara, timp de 10 zile cu ulei de masline. Se tine capul invelit in timpul noptii. Usutoriul in mastile de par face minuni. Se fac frectii zilnice cu alifie de propolis. Clatirea parului cu decoct de iedera.

Pentru matreata se recomanda clatire cu decoct de urzica si coada-calului.

Citeste si:

Indreptarea parului fara placa. Metode surprinzatoare, cu super-rezultat

Trebuie sa mananci acest preparat daca suferi de caderea parului, unghii fragile si insomnie

3 ingrediente naturale pentru cresterea si intarirea parului

Sfaturile bunicii. Cele mai bune remedii naturiste pentru ingrijirea parului

Reteta naturista care previne caderea parului

Rozmarin. Ce beneficii ofera pielii si parului

Reteta naturista pentru prevenirea caderii parului si a matretii

Tratament cu bicarbonat pentru un par stralucitor

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole