11.6 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

9 verdeturi aromate pentru mancaruri sanatoase

Mancarea fara condimente nu are niciun gust. Ei bine, exista o legatura foarte puternica intre dispozitie, mancare, ierburi si condimente. De exemplu, s-ar putea sa o simtiti atunci cand nu gasiti nimic de mancare, mai ales atunci cand va doriti ceva bun.

In afara de gust, aceste ierburi joaca un rol semnificativ in bunastarea noastra. Odata ce cunoasteti beneficiile pentru sanatate pe care le contin aceste plante, este posibil sa doriti sa cultivati in bucatarie ghivece cu plante.

Patrunjelul apartine plantei cu flori din familia Apiaceae, un nume botanic (Petroselinum crispum). Intr-adevar, este una dintre ierburile celebre care trebuie sa fie inclusa in aproape fiecare reteta delicioasa.

Trateaza retentia de lichide, edemul si contine proprietati antiinflamatorii. De asemenea, utilizarea patrunjelului in alimente va face respiratia proaspata, deoarece este imbogatit cu clorofila si ofera vitamina C, K. Mai mult, patrunjelul este recomandat pentru tratarea infectiilor din tractul urinar, rinichii, vezicii urinare si este utilizat pentru vindecarea afectiunilor legate de ficat, plamani si imbunatateste indigestia. Patrunjelul este bogat in miricetina, despre care se stie ca va protejeaza impotriva cancerului, iar prezenta calciului si a borului ajuta la prevenirea osteoporozei.

Cimbrul este o planta, o parte uscata din genul Thymus de plante perene vesnic verzi din familia menta Lamiaceae. De asemenea, frunzele sale mici cresc pe tulpini subtiri si sunt folosite profund pentru a condimenta vasele.

Cimbrul este imbogatit cu mangan, vitamina A si C, care sunt extrem de bune pentru sanatatea ta. Mai mult decat atat, este un ingredient puternic care functioneaza bine pentru a reduce riscurile de cancer de colon si cancer de san. Cimbrul contine flavonoizi care maresc capacitatea antioxidanta a corpului.

Componentele antimicrobiene pot controla alterarea alimentelor si infectiile bacteriene din corpul uman. Fara indoiala, cimbrul scade nivelul colesterolului si tensiunea arteriala. De asemenea, ii puteti simti aroma care ajuta la relaxarea mintii. Interesant este ca cimbrul ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, precum si la oprirea tusei.

Coriandrul este numele frunzelor si tulpinilor plantei, dar ne putem referi la coriandru si la semintele plantei. Unii oameni spun ca este dhania sau patrunjel chinezesc, in timp ce altii spun ca este coriandru (in functie de localitatile lor). De asemenea, provine din specia de plante Coriandrum sativum.

Coriandrul este incarcat cu antioxidanti si imbogatit cu vitamina C, A, K si E. Cu aceasta, frunzele de plante de coriandru (Cilantro) sunt intotdeauna adaugate in alimente dupa ce sunt pregatite, deoarece induc aroma si gustul minunat din masa. De asemenea, va poate ajuta sa luptati impotriva infectiilor si sa reduceti inflamatia. Vindeca colesterolul la pacienti si scade nivelul zaharului din sange. In plus, coriandrul contine proprietati anti-fungice si antibacteriene.

Planta de busuioc este un membru al familiei Lamiaceae. Ierburile de busuioc sunt utilizate in cea mai mare parte in bucatariile din intreaga lume si sunt originare din regiuni precum Asia si Africa.

Busuiocul este un extrem de bun antioxidant si lupta impotriva deteriorarii radicalilor liberi. Frunzele contin flavonoide solubile in apa care va protejeaza celulele albe din sange si detin fitochimicale pentru a ajuta la prevenirea cancerului. Cu aceasta, busuiocul ofera beneficii antimicrobiene si de scadere a colesterolului. Frunzele sale extraordinare ajuta la ameliorarea inflamatiei si sunt bune pentru digestie. Frunzele detoxifica corpul, uleiul sau este folosit pentru a va curata pielea, iar masajul ajuta la eliminarea depresiei. De asemenea, busuiocul este o planta culinara care sustine functia ficatului si gestioneaza diabetul. Chiar si semintele sale sunt extrem de utile in controlul multor probleme de sanatate.

Oregano este o planta compusa atat din frunze uscate, cat si din frunze proaspete ale plantei de oregano si, de asemenea, apartine familiei de menta. Foarte important, este utilizat in diferite bucatarii chinezesti si italiene, datorita mirosului ei inhalator, proaspat.

Frunzele de plante actioneaza ca cel mai bun furnizor de antioxidanti care ofera corpului puterea de a combate diferite situatii medicale. In plus, cea mai mare putere a oreganului este ca poate lupta impotriva infectiilor si reduce riscul de colesterol si cancer. Un studiu confirma ca oregano a functionat cel mai bine impotriva a 23 de tipuri de bacterii. Intr-adevar, oregano este planta indispensabila a bucatariei care elimina indigestia, diareea, nivelul ridicat de zahar din sange, astmul si inflamatia. Nu puteti ignora importanta oregano-ului in bucatarie, deoarece calmeaza raceala traditionala, gripa si febra.

S-ar putea sa nu stiti caTarhonul, cunoscut si sub numele de estragon, o planta perena, apartine familiei de floarea-soarelui. Tarhonul este considerat una dintre plantele rare folosite, iar gustul cu care vine depaseste cuvintele. Prin urmare, il puteti folosi atat in ​​scopuri culinare, cat si medicale. Cu aceasta, puteti gasi optiuni excelente pentru inlocuitori de tarhon, care va pot ajuta sa atingeti obiective de sanatate bune.

Tarhonul contine zinc, fier si magneziu. Tarhonul ajuta la tratarea gretei, iar uleiul de plante proaspete ajuta la mentinerea sistemului digestiv, datorita prezentei carotenoidelor in frunzele tarhonului. De asemenea, va reduce pofta de mancare prin reducerea nivelului de leptina. Persoanele cu tulburari de somn folosesc aceasta planta in bauturile lor fierbinti pentru a-si revigora obiceiurile de somn. De asemenea, planta cuprinde proprietati antibacteriene, reduce durerile si controleaza glicemia imbunatatind sensibilitatea la insulina.

Menta este o planta hibrida, o incrucisare intre menta si menta de apa. Fara indoiala, bauturile si retetele alimentare pe care le combinati cu aceasta planta confera un gust si miros exceptional. Nu numai acest lucru, dar planta are si diferiti compusi sanatosi si utili pe care nu ii puteti ignora.

Cea mai proeminenta caracteristica a mentei este ca trateaza sindromul intestinului iritabil (IBS). Multe companii produc pasta de dinti cu aroma de menta, ceea ce confera gurii un sentiment revigorant. Mai mult, componenta sa principala Mentol trateaza problemele stomacale si alte dureri sau muschii durerosi. Intr-adevar, menta se lupta cu greata pe care o simt pacientii dupa operatii. In afara de aceasta, menta este utilizata in mod semnificativ in aromaterapii pentru a relaxa liniile stresante ale fruntii.

O alta planta proaspata subevaluata este Mararul, gustul este dulce si acru si este folosit in cea mai mare parte la muraturi si sosuri, cum ar fi sosul tzatziki. Mararul este o planta legata de familia de telina Apiaceae, iar semintele de marar sunt folosite ca condimente.

Mararul este o sursa excelenta de fier si calciu (care confera rezistenta oaselor). Mararul detine un puternic antioxidant, vitamina C, care rezista tuturor infectiilor. Cu aceasta, se bucura de unele fibre precum folatul, care ajuta la producerea de ADN. De asemenea, frunzele de marar ajuta la detoxifierea organismului si sunt folosite imens de pacientii cu zahar in sange. Unii dintre compusii plantei ajuta la combaterea cancerului, a bolilor de inima, a inflamatiei si actioneaza si ca antibacteriene.

Salvia Rosemarinus, cunoscuta in mod obisnuit sub numele de Rozmarin, provine din familia Lamiaceae si este o planta perena ale carei frunze arata ca acele si au un gust lemnos.

Rozmarinul este o sursa buna de vitamina B6, calciu si fier. Unul dintre compusii activi ai rozmarinului se numeste acid rozmarinic care poate depasi congestia nazala si raspunsurile alergice. Mai mult decat atat, elibereaza durerile de cap si previne intoxicatiile alimentare. Puteti bea infuzie de rozmarin pentru a trata greata si stomacul suparat. Fara indoiala, uleiul esential de rozmarin ajuta la reducerea stresului, a matretii si este un remediu pentru pielea nesanatoasa.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole