9 beneficii ale taiteilor din orez si cu ce sa ii consumati

9-beneficii-ale-taiteilor-din-orez-si-cum-sa-ii-consumati

Taiteii de orez sunt considerati a fi cea mai consumata forma de produs din orez alaturi de boabele de orez fierte in Asia. Fideaua este servita prin prajire si amestecare cu carne si legume sau se serveste ca taitei in supa de legume. Proteinei din orez ii lipseste glutenul, deci sunt excelenti pentru cei cu intoleranta. Taitei de orez sunt taitei produsi din orez. Ingredientele majore sunt apa si faina de orez. Acestia sunt alternative sanatoase la paste pentru cei care nu vor sa adauge gluten in dieta lor.

Sunt foarte comuni in bucatariile din Asia de Sud-Est si de Est si se gasesc inghetati, proaspeti sau uscati in diverse texturi, grosimi si forme. Deoarece taiteii proaspeti sunt perisabili, termenul lor de valabilitate ar putea fi de doar cateva zile. Perioada de valabilitate ale acestora ar putea fi prelungita prin uscare si taierea continutului sau de umiditate. In Sri Lanka, Kerala, Tamil Nadu, Malaezia, Laos si Singapore, tipul de taitei de orez cunoscut sub numele de idiyappam se face acasa si este fraged, cu o textura distincta. In Tamil Nadu, variatia idiappamului se numeste sevai, care este folosita ca baza in mancarurile sarate. Este cunoscut sub numele de sandhavai sau santhakai in regiunea Coimbatore din Tamil Nadu. Taiteii de orez pot fi subtiri, foarte subtiri si sunt aromati cu ingrediente precum amidonul de porumb si tapioca.

Taiteii de orez se gasesc in tari asiatice precum Vietnam, Thailanda, Coreea, Japonia, Indonezia si China. Este ingredientul principal in supa asiatica cu taitei. Taiteii de orez sunt foarte fragili atunci cand sunt cruzi si devin translucizi si masticabili atunci cand sunt fierti. Sunt frecvent utilizati in bucataria din Asia de Sud. Punctul avantajos al utilizarii taiteilor de orez este ca se gatece foarte repede si devin moi cand sunt gatiti.

Beneficiile pentru sanatate ale taiteilor de orez

Gestionati colesterolul si grasimile. Taiteii de orez sunt facuti din apa si faina de orez. Taiteii de orez ofera beneficii pentru sanatate pentru nivelul colesterolului cu zero grasimi sau colesterol. Este benefic pentru mentinerea sanatatii inimii.

Sanatate digestiva. Taiteii de orez au o cantitate suficienta de fibre dietetice, care ofera beneficii pentru sanatate asociate cu sanatatea digestiva. Aportul de taitei de orez ajuta la prevenirea problemelor digestive, cum ar fi balonarea si constipatia.

Continut de sodiu. Continutul ridicat de sodiu dauneaza tensiunii arteriale si sanatatii inimii. De fapt, sodiul se gaseste in majoritatea alimentelor sarate, iar taitei de orez au un continut scazut de sodiu.

Fara gluten. Glutenul se gaseste in alimentele din grau. Graul este folosit enorm ca ingredient principal pentru diferite alimente care se consuma in fiecare zi. Glutenul poate fi alergic si poate ajuta la ingrasare. Consumul de taitei de orez ii ajuta pe cei care au intoleranta la gluten sau care isi doresc sa scada consumul acestuia.

Ajuta la mentinerea greutatii. Taiteii de orez au zero grasimi care ajuta la mentinerea greutatii. Caloriile din taiteii de orez se transforma in energie fara a provoca stivuirea grasimilor. Fac stomacul sa se simta plin fara sa favorizeze ingrasarea.

Promoveaza circulatia sangelui. Taiteii de orez au un continut de fier favorabil circulatiei sangelui. Asigura ca oxigenul este livrat in fiecare parte a corpului si ajuta la buna functionare.

Oase mai puternice. Pe langa fier, taiteii de orez poseda alte minerale benefice, cum ar fi calciul. Aportul de calciu ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor. De asemenea, scade sansele de osteoporoza. Inlocuiti pastele cu taitei de orez pentru a promova oase sanatoase.

Util pentru diabetici. Diabetul este cauzat de cresterea nivelului de zahar din sange. Taiteii de orez au un indice glicemic scazut, care ajuta la controlul nivelului zaharului din sange si, de asemenea, la prevenirea diabetului.

Elimina toxinele. Taiteii de orez au carbohidrati care elimina toxinele, deseurile si alte materiale nedorite. Consumul de taitei de orez actioneaza ca un agent de indepartare a deseurilor.

Cum se mananca

  • Taitei de orez cu salata, ierburi mixte, varza, dovlecei, morcovi si ardei jalapeno proaspeti.
  • Adaugati carne de porc la gratar, pui, creveti, tofu si carne de vita la taiteii de orez.
  • Fierbeti taiteii de orez pentru a face garnitura pentru orice tip de sosuri simple sau cu carne.
  • Folositi-i in supe.
  • Amestecati taitei de orez cu oua, carne, morcov, carnati, rosii si alte legume.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...