Castravetii nu sunt doar o gustare racoritoare si crocanta. Ei ofera de asemenea organismului elemente nutritive, antioxidanti si numeroase beneficii pentru sanatate. Avantajele castravetilor includ capacitatea de a mentine organismul hidratat, de a usura durerea, de a lupta impotriva inflamatiei, de a proteja pielea de efectele imbatranirii si multe altele. Iata 9 beneficii ale castravetilor.
Beneficii ale castravetilor – Hidrateaza-te eficient cu o gustare placuta
1. Mentin corpul hidratat. Castravetii contin peste 95% apa. Consumul de castraveti in mod regulat poate ajuta la prevenirea simptomelor de deshidratare, incluzand oboseala, ametelile, durerile de cap si confuzia.
2. Sustin sanatatea inimii. Acestia contin 152 miligrame de potasiu la o cana de castraveti taiati. Organismul utilizeaza potasiu pentru a ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Studiile au aratat ca un aport ridicat de potasiu este legat de rate mai mici de accident vascular cerebral si de un risc redus de boli cardiovasculare.
3. Protejeaza creierul. Datorita proprietatilor lor anti-inflamatorii, castravetii au capacitatea de a proteja creierul de boala neurologica. Castravetii contin o substanta antiinflamatoare numita fisetin. Studiile au aratat ca aceasta joaca un rol-cheie in sanatatea creierului. Ajuta la mentinerea functiei cognitive si la reducerea impactului bolilor neurologice asupra functiei cerebrale.
4. Protejeaza pielea. Castravetii sunt considerati a fi un aliment anti-imbatranire. Acestia sunt adesea folositi in produsele cosmetice pentru a ajuta la lupta impotriva ridurilor si pentru a mentine pielea hidratata.
5. Combat inflamatia. Castravetii au proprietati antiinflamatorii care pot contribui la reducerea riscului de cancer si a altor boli inflamatorii. Acestia contin polifenoli care pot ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer. Castravetii contin, de asemenea, cucurbitacine, care sunt substante nutritive care au proprietati anti-cancer.
Castravetii reduc inflamatia si protejeaza oasele
6. Elibereaza durerea. Acestia contin substante antiinflamatorii numite flavonoide si tanini, care lucreaza pentru a limita eliberarea radicalilor liberi in organism. Prin reducerea inflamatiei, compusii din castraveti lucreaza de asemenea pentru a usura durerea.
7. Combat respiratia neplacuta. Castravetii si alte legume care sunt bogate in apa si fibre ajuta la cresterea productiei de saliva in gura. Cresterea productiei de saliva duce la eliminarea bacteriilor daunatoare din gura.
8. Protejeaza oasele. O ceasca de castraveti contine 22% din doza zilnica recomandata de vitamina K. Vitamina K joaca un rol esential in sanatatea osoasa. Lucreaza pentru a reduce riscul de fracturi si a creste absorbtia de calciu.
9. Ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase. Ca o alimentatie cu continut scazut de calorii si bogata in fibre, beneficiile pentru sanatate a castravetilor includ capacitatea de a ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase. Ei mentin corpul hidratat pentru a promova un metabolism sanatos si pentru a oferi un sentiment de satietate pentru a ajuta la reducerea gustarilor si a supraalimentarii.
Ulei de castravete, un agent anti-imbatranire folosit din cele mai vechi timpuri
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: