0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

7 beneficii mai putin cunoscute ale nucilor caju

Nucile caju sunt alimente exotice, importate din Brazilia, India, Vietnam sau alte tari africane unde se mai cultiva acest copac. 

Caju este o nuca care creste, in mod ciudat, in afara unui fruct., avand forma de boaba de fasole, culoare galbuie si un gust dulceag. Nucile caju sunt o sursa excelenta de vitamina K, cupru, magneziu (aproximativ 40 de grame de caju ofera 25% din doza zilnica de magneziu) si fosfor (20% din cea de fosfor), precum si o sursa buna de acid folic, proteine, potasiu, seleniu, mangan, zinc si fier. De asemenea, nucile de caju contin acizi grasi nesaturati (grasimi sanatoase) in proportie de 80%.

caju

Iata mai jos ce beneficii au nucile caju pentru organismul nostru:

  1. Nucile caju ajuta la mentinerea sanatoasa a inimii. Acestea au un continut mai scazut de grasimi decat alte nuci, iar acidul oleic din compozitia lor mentine sanatatea inimii si previne bolile cardiovasculare. Se consuma in fiecare zi o mana de caju. Se pot consuma ca atare sau in combinatie cu cereale sau iaurt. Caju ajuta sanatatea inimii
  2. Nucile caju pastreaza oasele puternice. Datorita continutului mare de magneziu, caju are grija de sanatatea oaselor noastre. De asemenea, si cuprul din compozitia lor imbunatateate flexibilitatea incheieturilor, prevenind osteoporoza.
  3. Nucile caju ajuta la prevenirea cancerului. Caju contine proantocianide, o clasa de flavanoide care blocheaza divizarea celulelor canceroase. O serie de studii au demonstrat ca un consum regulat de caju reduce riscul aparitiei cancerului de colon.
  4. Caju ajuta la sanatatea parului si a pielii. Cuprul din caju te ajuta sa-ti pastrezi vie culoarea parului, dar si fermitatea pielii.
  5. Consumul de caju este bun pentru nervi.  Magneziul ne pastreaza nervii relaxati. Un continut prea mic de magneziu inseamna ca prea mult calciu poate intra in celulele nervoase, ceea ce le face sa trimita prea multe mesaje si duce la prea multa contractie.
  6. Nucile caju ajuta la prevenirea aparitiei pietrelor la vezica biliara.  Studiile arata ca persoanele care consuma cel putin 30 g caju pe saptamana, au un risc de 25% mai mic de a face pietre la bila.
  7. Nucile caju sunt indicate in curele de slabire. Caju ajuta la pierderea in greutate. Chiar daca sunt bogate in grasimi, aceste grasimi sunt considerate „grasimi sanatoase”. Acestea concentrate in energie si au un continut mare de fibre, ceea ce le face de fapt o varianta de gustare foarte buna pentru mentinerea greutatii.

Precautii:

Consumul excesiv de nuci Caju poate avea efecte adverse: cresterea tensiunii arteriale si luarea in greutate.

Atentie, nucile caju nu se consuma in stare cruda, deoarece pot fi mortale. Atunci cand sunt crude, nucile caju contin urushiol, o substanta care poate fi fatala daca este consumata in cantitati mari. Cei care sunt alergici la otrava de iedera, sunt sensibili si la urushiol.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole