Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite astazi in lume. Efectele sale se vad atat la nivel psihic, cat si la nivel fizic. Asadar, tratarea depresiei este bine sa se faca pe ambele planuri, fizic si psihic. De multe ori depresia apare in urma unei perioade de stres asociat cu oboseala si lipsa unor activitati preferate. Iata 7 alimente care sa te ajute sa treci mai repede peste depresie.
Regleaza depresia prin alimentatie
Coacazele. Acestea au puternice proprietati antioxidative si reduc stresul oxidativ, factorul cel mai important in declansarea starii de depresie. Coacazele ajuta in cresterea numarului de celule, acesta fiind o modalitatea de a trata depresia.
Migdalele. 100 de grame de migdale contin 268 de mg de magneziu, un mineral esential in tratarea depresiei si a migrenelor. Un studiu efectuat inca din anul 1968 a relevat faptul ca dozele adecvate de magneziu scad puterea migrenelor, iritabilitatea si depresia.
Doza de magneziu creste pe masura ce imbatranim, daca un tanar intre 19-30 de ani are nevoie de 400 de gr de magneziu zilnic, un om in varsta are nevoie de 420 de grame. Femeile de toate varstele ar trebui sa consume intre 300 si 320 mg de magneziu zilnic. Asadar, un pumn de migdale pe zi poate tine depresia si alte carente de minerale departe.
Verdele – culoarea antidepresie
Avocado. Aceste fructe contin 485 de mg de potasiu la suta de grame, iar potasiul este un alt mineral esential in lupta cu depresia. Doza zilnica de potasiu este de 4,700 mg, asadar, consumul a doua avocado pe zi asigura un procent semnificativ.
Sparanghel. Sparanghelul are doze mari de acid folic si vitamine B, ceea ce asigura posibilitatea transformarii triptofanului in serotonina.
Spanac. Spanacul contine cea mai mare doza de acid folic dintre frunzele verde-inchis. De asemenea spanacul este bogat si in magneziu, ceea ce inseamna ca efectele antidepresive sunt mai puternice.
Somonul. Somonul contine acizi grasi omega 3, acizi ce ajuta serotonina sa ajunga la creier. Pentru cei care iau pastile antidepresive, somonul ajuta la reducerea efectelor secundare date de medicamente si le sporeste efectele.
Ceaiul verde. Aceasta bautura este folosita in tratarea depresiei de secole. Contine polifenoli ce cresc alimentarea creierului cu dopamina si scad sensibilitatea la insulina, ceea ce asigura alimentarea constanta cu glucoza, un combustibil pentru creier.
Citeste si:
5 metode de a preveni depresia de iarna
Ce boala se ascunde in spatele oboselii continue si a starilor de melancolie. Sfatul medicului
Cum sa iti revii dupa o despartire. ”Tratament” pe pasi
Care sunt semnele depresiei. 23 simptome ingrijoratoare
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: