6 alternative sanatoase la alimentele care dau alergii

6-alternative-sanatoase-la-alimentele-care-dau-alergii

Daca aveti alergii alimentare, poate fi un cosmar incercand sa gasiti alternativele sanatoase la alimente. Cu toate acestea, exista numeroase alimente ce pot inlocui cu succes alimentele ce provoaca alergii.

Alergiile alimentare frecvente si uneori mortale includ:

  • Alergie la oua
  • Alergia la scoici
  • Alergie la arahide

Aveti mai jos cateva alternative excelente la alimentele care dau alergii. Daca aveti o alergie comuna la alimente, incercati acesti inlocuitori excelenti pentru alergiile alimentare:

Lapte de nuca de cocos

Veti gasi o mare varietate de alternative la laptele de vaca, precum soia, nuca de cocos, orez, cartof, ovaz, migdale, alune, caju, canepa, in, floarea-soarelui si macadamie. Aceste alternative la lapte sunt fortificate cu vitaminele D si A, la fel ca si laptele de vaca, dupa cum sugereaza studiile.

Laptele de cocos este o alternativa excelenta pentru laptele de vaca. Este gros, dar este, de asemenea, lipsit de lactate, lactoza, soia, nuci si seminte.

Au existat preocupari cu privire la continutul de grasime din laptele de cocos. Cu toate acestea, un studiu din 2013 publicat in Journal of Nutrition and Metabolism a descoperit ca laptele de cocos imbunatateste de fapt nivelul colesterolului. Dupa ce 60 de participanti sanatosi au mancat terci de lapte de nuca de cocos timp de opt saptamani, nivelul lor de LDL a scazut si nivelul HDL a crescut considerabil.

Alternative la oua

Deoarece multe retete apeleaza la oua, gatirea cand suferi de alergii alimentare poate fi dificila. Ouale functioneaza ca agent de legatura sau de dospire in retete. Cu toate acestea, exista cateva alternative care merg la fel de bine.

Pentru legare, in loc de oua folositi:

  • 2 linguri de piure de fructe (de exemplu, piure de banane si sos de mere)
  • 1 lingura seminte de in macinate cu 3 linguri de apa

Pentru dospit si legare:

  • 1,5 linguri de apa, 1,5 linguri de ulei si 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita praf de copt, 1 lingura de apa si 1 lingura de otet
  • 2 linguri de apa calda si 1 pachet de gelatina (se amesteca cand este gata de utilizare)
  • 1 lingurita de drojdie dizolvata in 1/4 cana de apa

Unt de seminte de migdale si floarea soarelui

O alternativa comuna a untului de arahide este untul de migdale. Migdalele sunt sarace in acizi grasi saturati, bogate in acizi grasi nesaturati si contin fibre de umplere. Mai mult, contin antioxidanti fitosteroli unici si protectori, vitamine precum riboflavina si urme minerale precum magneziul.

Untul de seminte de floarea soarelui este, de asemenea, un inlocuitor excelent pentru untul de arahide. De asemenea, contine grasimi si proteine ​​sanatoase. In plus, creeaza o alternativa versatila pentru alergii alimentare.

Untul de seminte de floarea soarelui ofera o multime de proteine ​​si este incarcat cu vitamina E si magneziu. De asemenea, contine o cantitate buna de acizi grasi omega-6.

Seminte de in, seminte de chia, seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui

Nucile au un continut ridicat de acizi grasi omega-3 si ajuta la controlul inflamatiei, stimuleaza functia creierului si imbunatatesc sanatatea cardiovasculara. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, o alergie comuna la alimente. Un excelent inlocuitor alergic alimentar pentru alune si nuci sunt alte alimente bogate in Omega-3.

Semintele, ambalate cu valoare nutritiva, sunt un inlocuitor excelent pentru nuci in restrictiile de dieta. Ati putea incerca seminte de in, seminte de chia, seminte de dovleac sau seminte de floarea soarelui. Semintele de dovleac si semintele de floarea soarelui sunt inlocuitori minunati pentru nuci in coacere.

Cu toate acestea, cercetarile publicate in Current Allergy and Asthma Reports sugereaza ca exista o asociere de alergie la arahide cu alergii la leguminoase, nuci, seminte, fructe si polen. Din cauza acestei legaturi, consultati alergologul inainte de a utiliza semintele ca alternativa la nuci.

Faina fara gluten

Exista o multime de faini care nu dau alergii alimentare. Aceste faini fara grau si fara gluten includ faina de nuca de cocos, faina de migdale, faina de ovaz si faina de orez.

Faina de nuca de cocos este bogata in fibre si grasimi sanatoase. In plus, este usor utilizata de organism pentru energie. Si ajuta la sustinerea unui metabolism sanatos in timp ce echilibreaza nivelul glicemiei. Un studiu publicat in British Journal of Nutrition a constatat o scadere a indicelui glicemic la consumul de alimente cu suplimente din faina de cocos. Aceste descoperiri se datoreaza probabil continutului ridicat de fibre alimentare.

O alta optiune fantastica pentru inlocuirea fainii de grau este faina de migdale macinata. Aceasta alternativa este ambalata cu L-arginina, magneziu, cupru, mangan, calciu si potasiu. Faina de migdale macinata fin functioneaza bine in retetele pentru produse coapte. Si bonus: are chiar efecte de scadere a colesterolului.

Daca sunteti un fan imens al pastelor, exista, de asemenea, alternative excelente, precum orezul brun si pastele de quinoa. Au texturi si gusturi similare cu pastele de grau, mai ales atunci cand sunt combinate cu sos.

Lintea si Quinoa

Leguminoasele, precum lintea, fasolea si quinoa sunt trei alternative usoare pentru a obtine proteine ​​fara carne. Soia are si proteine, insa analizele arata ca soia ar putea sa nu fie atat de buna pentru persoanele cu alergii alimentare.

Lintea este bogata in proteine ​​si nutrienti. Quinoa sunt unele dintre cele mai sanatoase boabe disponibile. Sunt rezistente si pline de nutrienti. Retetele pe baza de Quinoa sunt usor de facut, deoarece cerealele iau ca timp doar 15 minute pentru preparare.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...