10.4 C
București
marți, aprilie 23, 2024

5 sfaturi esentiale pentru mobilarea bucatariei

Stim ca alegerea mobilierului de bucatarie e un proces destul de lung cu atentie sporita pentru o multime de detalii. O parte importanta a zilei se petrece in bucatarie, asa ca mobilierul trebuie sa indeplineasca toate conditiile posibile: sa fie aspectuos, sa fie util, sa coste cat mai putin dar sa si reziste in timp cat mai mult.

Urmatoarele sfaturi pot fi aplicate in toate alegerile pe care le aveti de facut, de la achizitionarea de scaune de bucatarie, masa, dulapuri, pana la chiuveta, blat si tot ce mai e nevoie.

1 Nu incarca prea mult incaperea

In bucatarie ai nevoie de mobilier util, dar ai nevoie si de mult spatiu. Exploateaza fiecare spatiu util, insa nu supra incarca incaperea pentru ca ai putea avea senzatia ca estei intr-o camera mica si neincapatoare, in ciuda dimensiunilor generoase ale bucatariei.

Aminteste-ti ca bucataria e locul in care o sa iei masa alaturi de familie zi de zi, cu siguranta o sa ai nevoie de spatiu suficient pentru a te desfasura cum se cuvine.

2 Foloseste eficient tot spatiul

In constructia de apartamente se alege ca spatiul pentru camere sa fie de multe ori mai mare in detrimentul unei bucatarii mici. Nu e neaparat o problema, insa trebuie sa dramuiesti cu grija fiecare centimetru ramas liber.

Gandeste-te ca ai de pus frigider, chiuveta, aragaz si hota, masina de spalat vase, cuptor cu microunde, masa si patru scaune. Pentru hota si chiuveta de exemplu esti nevoit sa le amplasezi in functie de fereastra si de tevi, astfel ca ai destule dificultati.

Tocmai din motivele mai sus enumerate trebuie sa folosesti eficient spatiul din bucatarie. De exemplu, spatiul ramas intre frigider si tavan poate fi intotdeauna folosit prin amplasarea unu dulap de dimensiuni reduse in care poti depozita o multime de ustensile de bucatarie.

3 Alege sa depozitezi in cel mai practic mod

In bucatarie trebuie sa gandesti o depozitare practica a ustensilelor. Poate va fi ceva bataie de cap la inceput, dar dupa ce stabilesti clar unde are fiecare locul, vei avea numai de castigat.

Poti renunta la scugatorul de vase clasic si poti integra unul in dulap pentru a salva spatiu, poti monta o bara cu carlige pe perete, de-a lungul mobile, pentru a agata de ea anumite ustensile, poti compartimenta sertarele cu ajutorul unor cutii, amplaseaza polite pe peretii pe care nu ai mobila sau opteaza pentru un coltar cu spatii de depozitare interior. Toate sunt idei simple care pot salva spatiu.

4 Calitatea inaintea designului

Nu alege doar dupa aspectul mobilierului. Calitatea e foarte importanta chiar daca uneori e nevoie de o investitie mai mare. Mobila din bucatarie nu se schimba prea des, asa ca merita orice investitie daca e ceva de calitate.

5 Alege in functie de familia ta

Intretinerea mobilierului de bucatarie poate fi o corvoada daca mobilierul nu e adaptat familiei tale. Gandeste achizitia pe termen lung: daca alegi un mobilier lucios si ai copii, cu siguranta o sa ai nevoie de mult timp sa stergi amprentele pe care ei le vor lasa pe mobilier fara sa vrea. Daca gatesti des, un blat lucios ar putea sa se ‘ciobeasca’ rapid si in timp sa capete un aspect care nu-ti place.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole