5 leacuri batranesti care te scapa bataturi

Scapa bataturi. Bataturile sunt portiuni de piele groasa, formate din straturi moarte care nu s-au exfoliat si s-au presat intre ele. Acestea apar, de regula, in urma frecarii pielii de obiecte solide si se formeaza in zona unde talpa piciorului se intalneste cu degetul mare, pe degetul mic, care este destul de presat de majoritatea incaltarilor, si pe maini, in podul palmei, imediat sub degete.

Bataturile, pe cat sunt de inestetice, pe atat sunt si de dureroase. Exista, insa, cateva leacuri naturiste care pot reduce disconfortul si te scapa de aceste bataturi.

Scapa de bataturi cu aceste leacuri batranesti:

  1. Se aplica seara, pe locul afectat, cataplasme cu usturoi ras. Aceasta procedura se repeta pana la disparitia bataturii.
  2. Se taie o ceapa in doua si se coace, iar dupa se stropeste cu otet de mere. Se aplica ceapa cu otet pe batatura, se fixeaza cu un pansament si se tine timp de 12 ore.
  3. Se unge batatura cu ulei de ricin, dupa care se aplica un pansament cu propolis topit.
  4. Seara, inainte de culcare, se pune pe batatura un pansament cu coaja de lamaie pe care a ramas si putin miez.
  5. Se aplica pe batatura sucul din tulpini proaspete de rostopasca. Se poate face de 2 ori pe zi, pana va dispare complet batatura.

Vezi si:

Cea mai simpla metoda pentru a scapa de bataturi

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...