Toamna este anotimpul perfect pentru a experimenta noi arome de ceai. Cand vremea incepe incet sa se raceasca, tot ce ai nevoie este o ceasca de ceai calda si delicioasa. Scortisoara, ghimbirul, turmericul, cardamomul, boabele de piper, nucsoara, cuisoarele, merele, gutuile si fructele de padure sunt doar cateva dintre ingredientele pe care le poti folosi pentru a face zeci de ceaiuri care sa te duca cu gandul la toamna aceasta frumoasa.
Iata cateva idei pentru a savura ceaiurile cu mai mare pofta in aceasta toamna minunata:
1.Ceai de toamna cu aroma de citrice
Daca vrei un adevarat ceai de toamna, mandarinele sunt o alegere perfecta. Iata cum se prepara:
Ai nevoie de:
- 4 mandarine
- Apa
- 1-2 cuisoare
- Un baton mic de scortisoara
- 1 lingurita de ceai negru
- Miere (optional)
Preparare:
Pentru inceput, se stoarcet sucul de la mandarine si se adauga intr-un vas, iar peste se mai pune o cantinate egala de apa. Apoi, adauga condimentele si se aduce la punctul de fierbere, la foc mic-mediu. La final, se opreste focul si se adauga frunzele de ceai si se lasati la infuzat 5-10 minute. Se strecoara si se adauga miere.
Vezi si: Remedii cu extracte din plante pentru astenii de toamna
2. Ceai cu aroma de dovleac
Se spune ca toamna fara dovleac este ca vara fara soare. Din fericire, dovlecii nu mai sunt rezervati doar placintelor, ci se poate prepara si latte-uri grozave cu ei. Aceasta reteta este foarte simpla.
Ai nevoie de:
- 1 cana de lapte (se poate folosi si lapte vegetal)
- ½ lingurita de condiment pentru placinta cu dovleac
- 1 lingura de miere
- 2 lingurite de ceai negru Pumpkin Spice (se gaseste in magazinele de specialitate)
Preparare:
Se adauga laptele, condimentul de dovleac si frunzele de ceai intr-o cratita si se lasa pe foc mic-mediu aproximativ 10 minute. Apoi, se strecoara si se adauga miere.
3.Ceai fierbinte de fructe
Dulce si irezistibil, ceaiul fierbinte din fructe este o bautura intensa, fructata, pe care veti dori sa o savurezi incet si des.
Ai nevoie de:
- Un ceainic cu capacitatea de 250-500 ml
- 1-2 mar
- 5-10 prune
- 1 portocala
- 1 baton de scortisoara
- 50-200 ml suc de portocale
- 1-2 lamai
- 5 grame de ceai negru – frunze vrac
Preparare:
Pentru inceput, se spala si se taie toate fructele in bucati mici, apoi se pun in ceainic. Adu apa la fiert, apoi adauga batonul de scortisoara, sucul de portocale si frunzele de ceai. Lasa la infuzat 10 minute, iar cand se mai raceste, adauga miere dupa gust.
4.Ceai de ghimbir si lamaie
Toamna, oricat de fermecatoare este, nu trebuie sa uitam ca vine si cu raceli si gripe. Asadar, ghimbirul, lamaia si mierea ar putea fi cel mai bun remediu pentru o durere in gat si o raceala usoara. Aceste ingrediente se combina perfect cu ceaiul verde.
Ai nevoie de:
- 1 lamaie
- 2 cani de apa
- 1 bucatica de ghimbir proaspat
- 1 lingurita de ceai verde
- Miere
Preparare:
Gimbirul si lamaie se curata si se taie felii subtiri. Intr-o cratita medie, se aduceti apa la fiert, apoi se adauga ghimbirul si lamaia si se fierb la foc mediu timp de 10 minute. Se lasa la racit 5 minute, apoi se adauga ceaiul verde si mierea.
5.Rooibos chilli latte
Daca esti in cautarea unui latte fara cofeina, rooibos este cea mai buna varianta. Rooibos rosu este dulce si plin de aroma, iar cu putin chilli va rezulta unul dintre cele mai fierbinti ceaiuri latte pe care le-ai incercat vreodata.
Ai nevoie de:
- 100 ml apa
- 1-2 lingurite de ceai rooibos
- 1-5 pastai mici de chili (in functie de preferinte)
- Miere
- 150 ml lapte (poate fi si vegetal)
Preparare:
n apa clocotita, se adauga rooibos impreuna cu pastaile de chili si se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara si se toarna intr-o cana si se adauga miere.
Separat, se pune laptele pe foc, dar nu-l lasa sa fiarba. Se poate folosi un mixer special pentru a se face spuma, apoi se adauga incet in cana cu ceai.
Vezi si: Cea mai buna bautura de toamna – mustul
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: