23.5 C
București
luni, aprilie 1, 2024

4 uleiuri esentiale care reduc retentia de apa

Vi se intampla sa simtiti uneori picioarele umflate? Este din cauza retinerii de apa, o problema destul de comuna si frustranta. Nivelul de apa din organism este reglat atat de sistemul ciruclator, cat si de cel limfatic. Din cand in cand, se poate acumula apa in tesuturi, astfel aparand senzatia de picioare grele si umflate. Astazi vorbim de 4 uleiuri esentiale care reduc retentia de apa.

Care sunt cauzele principale ale retentiei de apa?

In primul rand, sarea. Mesele sarate nu sunt o idee prea buna daca aveti probleme frecvent cu retentia de apa. Asadar, incercati pe cat posibil sa adaugati cat mai putina sare in mancaruri. De asemenea, renuntati la gustarile sarate dintre mese, precum chipsuri.

In al doilea rand, nivelurile ridicate de hormoni, precum insulina, cortizonul, estrogenul si progesteronul pot cauza retentia de apa. Acesti hormoni influenteaza nivelul de sodiu din organism si cauzeaza aceasta problema. Unele medicamente pot cauza retentia de apa.

In al treilea rand, lipsa de activitati fizice. Persoanele care stau la pat sau sunt in scaun cu rotile, se confrunta deseori cu aceasta problema. Fara miscare, este dificil pentru sistemul limfatic sa scurga lichidul din tesuturi. Asadar, persoanele care stau foarte mult pe scaun, la birou, ar trebui sa inceapa sa faca mai multa miscare.

Retentia de apa mai este asociata cu dureri de articulatii, hipertensiune si obezitate. Este cauza de medicatie, sedentarism, sare, deficit de vitamine, contraceptie, factorii de mediu, precum schimbari bruste de vreme, altitudine, etc.

Umflarea mainilor sau picioarelor mai poate fi si un semn pentru unele afectiuni, precum: disfunctia glandei tiroide, circulatie precara, afectiuni ale ficatului, boli de inima, alergii, stres, hipertensiune, deshidratare, afectiuni ale rinichilor.

Uleiuri esentiale care reduc retentia de apa

Ulei esential de grapefruit este un diuretic natural. Uleiurile de citrice, in general, sunt recunoscute pentru efectele antiinflamatorii. Acesta actioneaza curatand organismul, reducand inflamatia si eliberand lichidele pe care le retine corpul. Acest ulei creste, de asemenea, circulatia sangelui, ajutand si la reducerea retentiei de apa, mai ales daca incepeti sa faceti si putina miscare.

Cum se foloseste? Se pun 3 picaturi de ulei esential de grapefruit la o lingura de ulei vegetal de baza, precum uleiul de cocos. Se maseaza picioarele de doua ori pe zi.

Uleiul de eucalipt activeaza receptorii serotoniei din organism

Uleiul de eucalipt este excelent pentru reducerea retentiei de apa, calmand in acelasi timp durerile asociate cu aceasta. Acest ulei are capacitatea de activare a receptorilor serotoninei din organism, pentru a reduce tensiunea arteriala si a diminua inflamatiile si durerile.

Se adauga 3 picaturi de ulei esential de eucalipt la 1 lingura de ulei de baza si se maseaza zonele inflamate. Puteti face o baie de picioare, punand apa cat suportati de fierbinte, apoi puneti uleiul, amestecati si relaxati picioarele timp de 10-15 minute. Puteti pune combinatia de ulei esential cu ulei de baza, veti beneficia de hidratare intensa.

Uleiul de lavanda si uleiul de fenicul

Uleiul esential de lavanda este cunoscut pentru puterile sale de calmare a durerilor. Se foloseste si pentru un somn mai linistit, pentru relaxare, pentru ameliorarea starilor nervoase, pentru dureri de cap.

Poate fi aplicat direct pe piele, 2-3 picaturi sunt suficinete, se pun direct pe zona inflamata. Pentru un efect si mai complet, se pun 5-7 picaturi de ulei esential de lavanda direct in baie. Umpleti cada cu apa cat mai fierbinte, puneti picaturile, inchideti usa la baie si bucurati-va in liniste de aromaterapie.

Uleiul esential de fenicul este bogat in vitamine si nutrienti ce ajuta la sustinerea sistemului imunitar. Acesta ajuta la detoxifierea naturala a organismului, reducand inflamatiile si eliberand lichidele acumulate in tesuturi.

Se pun 4-5 picaturi de ulei esential de fenicul intr-o lingura de ulei de baza si se freaca bine zona inflamata a picioarelor.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole