Pielea este prima afectata atunci cand apar dezechilibre la nivelul sistemului imunitar. De asemenea, predispozitia ereditara, stresul, alergiile, intoleranta alimentara, bolile intestinale, bolile autoimune sau infectia bacteriana sau virala pot provoca o varietate de reactii pentru boli dermatologice.
Remedii naturale pentru boli dermatologice usor de facut in casa
1 – Ceai de patrunjel. Pentru toate bolilele de piele se recomanda urmatoarea reteta: se fierb 4-5 radacini de patrunjel intr-un litru de apa, vreme de 15 minute. Se lasa la racit, apoi se foloseste atat pe cale interna, cat si pe cale externa, pe zonele afectate. Pentru spalaturi externe se spala zonele afectate cu apa si un varf de bicarbonat de sodiu, se lasa sa se zvante pe piele, apoi se pudreaza cu talc. Abia la final se spala cu ceaiul de patrunjel. Se tine tratament 7 zile, apoi se face repaos 7 zile si se reia in caz de nevoie.
2 – Remedii pentru piele cu alifii. Alifia de musetel este excelenta pentru hemoroizi, rani si infectii usoare ale pielii. Alifia de dragaica se foloseste in cazul cancerului, dar numai cu prescriptia medicului. Alifia de galbenele este foarte buna pentru rani deschise, varice, fistule, infectii ale pielii, ciuperci localizate pe piele si pe unghiile de la picioare, infectii vaginale, operatii. Alifia de coada-soricelului se foloseste pentru hemoroizi si erizipel.
Musetelul si argila, excelente in bolile dermatologice
3 – Baile cu musetel, excelente remedii pentru afectiuni ale pielii, rani si abcese. Avand efect calmant, aceste bai linistesc spasmul si actioneaza pozitiv asupra sistemului nervos. Pentru o cada aveti nevoie de 1 kg de musetel, care se fierbe acoperit 10 minute.
4 – Folositi argila. Se bea apa de argila, se aplica pasta de argila pe locurile bolnave. In caz de eczeme se aplica argila, apoi se unge cu ulei de masline. In caz de negi, se freaca si cu catel de usturoi. In cazul micozelor, argila se alterneaza cu esenta de levantica si zeama de lamaie. Pentru absece, furuncule si panaritiu se alterneaza cu ceapa coapta, care elimina puroiul. In caz de taieturi si cucuie se aplica praf de argila. In caz de arsuri se aplica cataplasme de argila in panza schimbate cam la 1 h sau se introduce zona afectata direct in namolul argilos. Pentru acnee, riduri, pete, pungi sub ochi, se aplica pasta de argila, apoi se da cu zeama de lamaie.
Observatie: alifiile si talcul nu se folosesc la eczemele zemuinde. In aceste cazuri, se curata locul cu ceaiuri astringente, precum ceai de frunze de nuc sau cu acid boric (se fierbe 1 l de apa, in care se dizolva un plic cu acid boric).
Vezi si:
Cum tratezi cucuiele cu ajutorul remediilor naturiste
3 remedii naturiste care te scapa de inflamatiile pielii
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: