4 ingrediente care te ajuta in caz de arsura prin oparire minora

Arsurile minore, sunt mentionate adesea ca arsuri de gradul I pentru ca afecteaza doar straturile superioare ale pielii, facand zona rosie si dureroasa. Acestea pot fi cauzate de foc, aburi, ulei incins, energie electrica sau orice alt fel de caldura.

In urma arsurilor minore pot aparea vezicule dureroase, daca nu sunt tratate la timp, insa exista cateva remedii naturale care pot vindeca aceasta problema.

Iata mai jos care sunt cele mai bune remedii in caz de arsura prin oparire:

  1. ALBUS DE OU – Cercetarile medicale chineze au constatat faptul ca acest ingredient da rezultate uimitoare in vindecarea arsurilor de gradul I si II pe suprafete de 10-20% din corp. Tot ce trebuie sa faci este sa bati un albus de ou proaspat si sa-l aplici pe locul afectat, de mai multe ori pe zi.
  2. ALOE VERA – Se pare ca gelul acestei plante este cel mai eficient si cel mai folosit remediu natural in aceasta afectiune. Potrivit specialistilor americani, aloe vera poate fi folosita si in tratarea arsurilor de gradul II, aceasta fiind de patru ori mai eficienta decat in cazul tratamentului medicamentos. Planta are proprietati antiinflamatorii si indeparteaza durerile. Mai mult, elimina celulele moarte de la nivelul epidermei si stimuleaza cresterea celulelor noi, sanatoase. Tot ce trebuie sa faci este sa rupi o frunza din aceasta planta si sa extragi gelul din ea, apoi se intinde pe zona arsa.
  3. MIERE – Cercetarile din ultimii ani au aratat ca mierea este mai eficienta in tratarea arsurilor decat sulfadiazina de argint (ingredientul activ din cremele conventionale utilizate in astfel de cazuri), aratand ca arsurile acoperite cu miere s-au vindecat mult mai rapid. O lingurita de miere aplicata pe pielea arsa si acoperirea cu un bandaj a zonei va ameliora durerea si va grabi refacerea tesuturilor.
  4. CARTOFI CRUZI – Acesta are efecte calmante asupra durerii si impiedica basicarea pielii. Cartofii au efect bun asupra pielii, reduc veziculele sau cicatricele provocate de arsura si combat inflamatiile de la nivelul pielii. Tot ce trebuie sa faci este sa-i dai prin razatoarea marunta si sa pui apoi pe locul afectat, sub forma de cataplasma.

You may also like...