Imunitatea reprezinta capacitatea organismului viu de a se apara impotriva microbilor si substantelor toxice, iar despre cum sa ne mentinem imunitatea crescuta este o adevarata provocare in ziua de astazi si tocmai din acest motiv ne-am gandit sa va aratam in acest articol 3 leacuri siberiene pentru cresterea imunitatii.
Cauze ale imunitatii scazute:
- suprasolicitare fizica si psihica
- cure de slabire incorect urmate
- anumite boli: diabet, lipsa splinei, SIDA
- emotii negative pe perioada indelungata de timp
- consum crescut de zahar, grasimi, sare, alcool, tutun
- sedentarism, obezitate
- expunere la microbi: spitale, colective cu persoane bolnave
Iata cele 3 leacuri siberiene pentru cresterea imunitatii:
1) Tinctura de ciuperci
Un imunostimulator puternic este ciuperca Licoperdon Perlatum (in popor se numeste pufai, gogoasa, papalau), care la maturitate se preface intr-o pulbere fina. Un pahar de pulbere se pune intr-un borcan de un litru, se adauga 500 ml de tuica de casa (de 60-70 grade), se fixeaza capacul etans si se inveleste in polietilena de culoare neagra. Se tine in partea de jos a frigiderului. Dupa 24 de zile, borcanul se deschide, se lasa putin sa se limpezeasca, si se strecoara prin panza. Se consuma cate o lingurita, dimineata, pe nemancate, cu 30 minute inainte de masa.
2) Miere de pin
1 kg de conuri de pin se spala, se taie fiecare in patru si se fierb in 3 litri de apa, pe un foc slab, pana devin moi. Se strecoara lichidul si se amesteca cu 1 kg de zahar. Se pune inca o data pe foc si se aduce pana aproape de fierbere, dar nici intr-un caz nu se fierbe. Se toarna in borcane, adaugandu-se 2-3 linguri suc de lamaie la fiecare 700 ml. Conurile ramase se piseaza, se amesteca cu putin sirop si se folosesc in loc de dulceata.
3) Vin negru cu plante aromate
Acesta este un remediu cunoscut pentru intarirea organismului si se prepara din 5 linguri de busuioc si 5 linguri de coada-soricelului, culese in perioada de inflorire, peste care se toarna un litru de vin negru dulce si 500 g de sirop din pepene verde. Siropul se prepara din suc strecurat si fiert pe un foc mic, pana volumul lui scade de 5-6 ori. Amestecul se macereaza timp de 3 saptamani, se agita de cateva ori pe zi, apoi se strecoara. Se consuma timp de 10 zile, cate 100 ml, de 3 ori pe zi, dupa mese.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: