Este simplu sa te gandesti ca un somn lung ar trebui sa te lase sa te simti regenerat si odihnit, dar in realitate, nu este vorba doar de timpul petrecut in timp ce dormi, este vorba si de calitatea acelui somn. In acest articol iti vom arata 2 ingrediente de baza te ajuta sa ai un somn odihnitor.
Un studiu realizat de Fundatia Sleep a constatat ca, desi numarul mediu de americani doarme aproximativ 7 ore si 36 de minute in fiecare noapte, 35% declara calitatea somnului drept „saraca” sau „doar de ajuns”. 20% dintre americanii intervievati au declarat ca nu s-au trezit cu sentimentul de reimprospatare in saptamana anterioara studiului. Vezi si: Ce afectiuni poate provoca somnul insuficient
Ingrediente de baza te ajuta sa ai un somn odihnitor – Solutia: Sare himalayana si miere
In plus fata de o varietate de schimbari de stil de viata pe care le puteti face pentru a va spori calitatea somnului, mierea si sarea himalayana pot face minuni pentru a va asigura ca dormiti adanc in fiecare noapte.
Tot ce veti avea nevoie sunt 5 lingurite de miere si o lingurita de sare himalayana. Se amesteca cele doua ingrediente impreuna si se depoziteaza intr-un borcan de sticla. Cand sunteti gata de culcare, luati o lingura din amestec si puneti-l sub limba. Lasati-o sa se dizolve in mod natural.
Sarea himalaya contine aproximativ 84 de minerale si vitamine, dintre care unul este magneziu. Magneziul functioneaza prin reducerea cantitatii de cortizol – hormonul de stres – in creier, permitandu-va sa va relaxati si sa obtineti un somn profund.
Mierea neprelucrata va sprijina organismul sa adormiti si va ajuta sa va vindecati ficatul, precum si diferite celule din corpul vostru.
Potrivit revistei „Health, Wild and Free”:
„Luand o lingura de miere bruta inainte de somn, aprovizioneaza ficatul cu depozitare de glicogen care sustine ficatul in detoxifiere, circulatie, reglare hormonala si alte functii pentru a-ti reface corpul in timpul odihnei. In plus, mierea bruta contribuie, de asemenea, la eliberarea melatoninei in creier, care este un hormon important pentru un somn de inalta calitate.”
Lucruri care afecteaza calitatea somnului:
1. Folosirea tehnologiei – Folosirea computerului, a tabletei, a telefonului sau a televizorului inainte de culcare duce la compensarea productiei de serotonina si melatonina. Problema apare deoarece creierul tau este inselat de lumina de pe ecran, anuntandu-te ca soarele este inca pe cer.
2. Mancarea – Mancatul inainte de culcare poate afecta, de asemenea, calitatea somnului. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in loc sa ii dati organismului de inteles ca trebuie sa adoarma, este fortat sa digere mancarea. Mananca cu cel putin 3 ore inainte de culcare.
3. Lucratul prea tarziu – Lucrul pana la momentul in care sunteti gata pentru somn impiedica creierul sa intre in starea de odihna de care are nevoie. Este important sa lasati puterea creierului sa incetineasca concentrandu-va pe activitati mai relaxante. Luati in considerare cititul sau ascultatul unei muzicii calme.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: