13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024

14 remedii cu plante medicinale menite sa amelioreze abcesele dentare

Abcesul dentar este o punga de puroi bine delimitata care apare in urma unei inflamatii la baza dintelui.

Cand infectia incepe sa se raspandeasca, gingia este distrusa si osul maxilar incepe sa fie afectat. Pe perioada in care infectia se instaleaza la nivelul maxilarului este posibil ca durerile sa scada, insa exact atunci situatia se agraveaza, nu se amelioreaza. Diminuarea durerii apare odata cu dizolvarea maxilarului, cand se produce si o deteriorare a nervului din regiunea aferenta, deteriorare care poate duce la moartea nervului. Distrugerea treptata a maxilarului impiedica mentinerea fixa a dintelui in alveola dentara, cauzand pierderea acestuia.

Daca nu este tratata, infectia se poate raspandi si in alte zone ale organismului, punand in pericol viata pacientului. De aceea, este indicat sa se apeleze la tratamentul de specialitate oferit de medicul stomatolog.

Noi va vom arata in cele ce urmeaza doar cateva remedii cu plante medicinate menite sa amelioreze aceasta afectiune:

Cu aceste plante se vor face ceaiuri cu care se poate face gargara sau se tine local.

Afin. 2 lingurite de frunze se pun maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se face gargara de mai multe ori pe zi si obligatoriu dupa fiecare masa. Se poate pune si o bucata de vata imbibata in acest ceai local. Pana se colecteaza puroiul se pune calda apoi dupa ce s-a spart se poate pune si rece. Are actiune antibiotica.

Aloe. Suc de planta proaspata se pune local cu ajutorul unui tampon de vata. Are actiune antibiotica si se foloseste mai mult pentru cazurile cand s-a spart colectia purulenta pentru a se curata.

Muguri de brad. 2 lingurite de muguri se pun la 250 ml apa si se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoara. Se face cu acest ceai gargara de mai multe ori pe zi. Se face calda si ajuta la colectarea puroiului fiind si acesta unul dintre ceaiurile cu efect antibiotic. Cu rasina de brad se aplica local o bucata de pentru efectul antibiotic.

Brusture. Se foloseste radacina maruntita. Se pun 2 lingurite la 250 ml apa si se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoara si se poate face gargara cu acest ceai cald pentru efectul de calmare si emolient pe care-l are. Este indicat mai ales in faza de colectare.

Busuioc. 1 lingurita de flori maruntite sau planta se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se clateste din ora in ora. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseste cald pentru colectarea puroiului si rece pentru calmarea durerii.

Coada soricelului. 1 lingurita de flori maruntite se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se clateste din ora in ora.

Ceapa. Se foloseste bulbul maruntit – 2 lingurite de bulb taiat marunt se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara si cu acest ceai se face gargara. Este foarte bun in faza de colectare a puroiului. Suc de ceapa se poate tine local pentru efectul de calmare a durerii si pentru efectul antibiotic. Se poate folosi si la copii.

Cimbru. 1 lingurita de flori maruntite sau planta se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se clateste din ora in ora. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseste cald pentru colectarea puroiului si rece pentru calmarea durerii.

Galbenele. 1 lingurita de flori maruntite sau planta se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se clateste din ora in ora. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseste cald pentru colectarea puroiului si rece pentru calmarea durerii. Este si emolient.

Musetel. 3 linguri de flori se pun la 250 ml apa clocotita. Se lasa sa se raceasca la temperatura corpului, apoi se strecoara. Se clateste apoi din ora in ora cu acest lichid. Este un ceai cu puternica actiune antibiotica.

Plop negru. Se folosesc mugurii zdrobiti. Se pun 2 lingurite de muguri zdrobiti la 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se face gargara cu ceaiul cald care se va tine local eventual si cu un tampon de vata. Este un bun antibiotic.

Sulfina. 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se lasa pana ajunge la temperatura corpului acoperita, apoi se strecoara si se clateste din ora in ora. Este utila chiar si in cazurile mai avansate, putand produce vindecarea.

Tinctura de propolis. Se umezeste un tampon de vata cu tinctura de propolis si se aplica pe locul afectat. Are actiune antibiotica puternica, anestezianta si cicatrizanta. Se pune de mai multe ori pe zi. Se va consuma tinctura de propolis cate 2 picaturi la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Acesta se va pune pe un miez de paine care se mesteca foarte bine in gura, sa ajunga si la locul abcesului si apoi se inghite. Se face dupa fiecare masa. Acesta inlocuieste antibioticele care trebuie luate in aceste cazuri si in plus are un efecte anesteziant foarte puternic.

Propolis brut. Se aplica local si se tine aplicat pentru 2-3 ore apoi se aplica alta bucata. Propolisul este cel mai indicat antibiotic care se poate folosi local.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole