Natura ne-a fascinat intotdeauna prin varietate, frumusete si uimitoarea compatibilitate cu organismul uman. In acesta articol va vom prezenta un material care are la baza unele teorii care fac parte dintr-o filosofie straveche impartasita de medici antici si adepti ai medicinei naturiste – asemanari intre alimente si organele corpului.
In prezent, nutritionistii au descoperit si au confirmat si ei ca exista intr-adevar o legatura stransa intre forma organelor umane si forma alimentelor pentru sanatatea noastra.
Mai jos va aratam cateva exemple care vin sa confirme aceste teorii:
Asemanari intre alimente si organele corpului: MORCOV – OCHI
Sectiunea transversala a morcovului arata cu cea a ochiului uman. Morcovul este bogat in vitamina A si antioxidanti, cum ar fi beta-caroten, care scad riscul de degenerescenta maculara, principala cauza de pierdere a vederii la persoanele in varsta.
Asemanari intre alimente si organele corpului: ROSIE – INIMA
Rosiile au 4 camere, ca inima umana si ajuta in preventia bolilor cardiovasculare. Cercetatorii au aratat ca licopenul, care se gaseste in rosii, scade riscul de boli cardiovasculare, iar daca adaugati un pic de grasime peste rosii, precum amestecul cu ulei de masline sau cu avocado, cantitatea de licopen absorbita de organismul dumneavoastra va creste de zece ori.
NUCA – CREIER
Nuca are aspectul unui creier mic. Este bogata in acizi omega 3 care protejeaza sistemul nervos. Consumul de nuci ajuta la dezvoltarea a peste trei duzine de transmitatori neuronali implicati in buna functionare a creierului.
TELINA – OASE
Telina este o planta care se aseamana cu oasele noastre. Telina reprezinta o sursa de siliciu, care face parte din structura moleculara a oaselor. Oasele noastre contin 23% sodiu, care este valoarea exacta de sodiu din telina. Atunci cand organismul nostru nu primeste suficient sodiu din alimentatie, acesta il extrage din oase, facindu-le fragile. Telina are acest rol important de a completa nevoile scheletului uman, asigurandu-i duritatea.
AVOCADO – OVARE
Avocado are o forma asemanatoare uterului si vizeaza sistemul de reproducere feminin – ovarele. Potrivit cercetatorilor, atunci cand o femeie mananca un avocado pe saptamana, acesta ii echilibreaza hormonii, o scapa de kilogramele nedorite acumulate, si previne cancerul de col uterin. Avocado este si o sursa buna de acid folic, care reduce riscul displaziei de col uterin.
Asemanari intre alimente si organele corpului: CIUPERCA – URECHE
Ciuperca se aseamana foarte mult cu urechea umana si ajuta la mentinerea auzului. Daca adaugati ciuperci in dieta zilnica, veti ajuta la imbunatatirea auzului si la buna functionare a mecanismelor urechii, fiind unul dintre putinele alimente care contin in mod natural vitamina D. Acest nutrient este esential pentru sanatatea oaselor, chiar si a celor foarte mici din interiorul urechii, care au rolul de a transmite sunetul la creier.
CARTOF DULCE – PANCREAS
Cartoful dulce se aseamana cu pancreasul. Acesta contribuie la functionarea sanatoasa a pancreasului si contine o multime de beta-caroten, un antioxidant puternic care protejeaza toate tesuturile corpului (cancer sau imbatranire). In plus, cartoful dulce este bun si pentru controlul de zahar din sange si echilibreaza indicele glicemic la diabetici.
GRAPEFRUIT – SAN
Asemanarea dintre grapefruit sau portocale si glandele mamare se aseamana foarte bine si ajuta miscarea limfei in si dinspre sani. Grapefruit contine limonoid, care impiedica dezvoltarea cancerului de san.
VIN – SANGE
Culoarea rosie a vinului se aseamana perfect cu sangele nostru. Vinul rosu este bogat in antioxidanti si polifenoli, iar daca este consumat in cantitati rezonabile, acesta reduce riscul de formare a cheagurilor de sange, riscul de a face boli de inima sau accidente vasculare cerebrale, dar vinul rosu ajuta si la scaderea cantitatii de colesterol rau din organism.
GHIMBIR – STOMAC
Radacina de ghimbir se aseamana cu stomacul. Mirosul si gustul puternic al ghimbirului contribuie la combaterea bolilor si simptomele de intoxicatie alimentara. Cercetatorii au descoperit ca radacina de ghimbir suprima greata si varsaturile, chiar si in cazurile grave, reduce gazul, trateaza inflamatia, si are un efect de ameliorare in boli digestive.
Asemanari intre alimente si organele corpului: FASOLE – RINICHI
Bobul de fasole seamana cu un rinichi. Fasolea scade tensiunea si zaharul din sange, protejand rinichii. preparatele din fasole boabe stimuleaza buna functionare a rinichilor si trateaza diferitele afectiuni ale acestor organe.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Cititi si:
Sanatate de la A la Z. Care sunt beneficiile si proprietatile legumelor si fructelor
Beneficiile terapeutice ale ghimbirului
Cele mai bune antibiotice naturale din camara ta
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: