Tort de mere

tort-de-mere

Ingrediente:

  • 1 lingura de sirop de porumb
  • 2 lingurite de unt
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 2 linguri de nuci pecan tocate
  • 3 cesti de felii de mere taiate subtiri
  • 2/3 cana faina
  • 1/2 ceasca de seminte de in
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 2/3 ceasca de zahar brun
  • 2 lingurite rase portocaliu coaja
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 2 oua mari
  • 2 albusuri
  • 1/2 ceasca frisca
  • Scortisoara macinata (optional)

Pregatire:

Incalziti cuptorul la 375 °.
Topiti siropul de porumb si unt intr-o tigaie. Se presara cu 1/2 cana de zahar si nuci pecan; aranjeaza feliile de mere peste amestecul de zahar brun.
Combina faina, seminte de in, praful de copt si sarea, amestecand cu un tel.
Amesteca cu un tel 1/3 cana de zahar, coaja, vanilie, si ouale. Bateti albusurile cu un mixer foarte bine, apoi adaugati restul de 1/3
cana de zahar, cate o lingura la un moment dat, apoi restul. Adauga amestecul de ou întreg cu amestecul de făină.
Turnati aluatul peste mere. Se coace la 375 ° timp de 30 de minute. Lasati timp de 5 minute la racit, apoi rasturnati tort pe farfurie. Se taie în felii. Se serveste cu frisca. Se decoreaza cu scortisoara, dacă se doreste.

Pentru o preparare mai rapida a acestei retete puteti comanda un Mixer cu bol.

mixer-cu-bol