Somon inabusit cu grapefrut. Reteta

somon inabusit cu grapefrut

Cei mai buni pesti pentru o inima sanatoasa sunt somonul si pastravul, iar citricele sunt cele mai potrivite alaturi de acesti pesti.

Ingrediente:

-1 grapefrut;

-1 lingura ulei de masline;

-2 bucati de somon, groase de 1,5 cm;

-1 lingurita ceapa verde, taiata.

Mod de preparare:

Taiati grapefrutul in jumatati si scoateti membrana de la fiecare felie.

Stoarceti-l si pastrati sucul ramas.

Puneti uleiul intr-un vas de copt din sticla termorezistenta si intoarceti bucatile de peste pentru a le unge pe toate partile. Turnati 2 linguri de suc de grapefrut deasupra pestelui.

Acoperiti cu o felie potrivita pentru cuptorul cu microunde si coaceti timp de 7 minute pe mediu. Intoarceti pestele si puneti feliile de grapefrut deasupra lor.

Acoperiti din nou si coaceti alte 7 minute pe mediu. Presarati ceapa verde peste peste si serviti.

Metoda alternativa. Pestele poate fi gatit si pe aragaz, la foc mic, intr-o tigaie cu capac bine inchis. Folositi 1/4 cana suc de grapefrut.

Sursa: “Supermancaruri, 300 de retete din bucataria ideala, pentru sanatatea mintii, trupului si a mintii” – Dolores Ricco

You may also like...