Reteta de paste cu sos alb si ciuperci

reteta-de-paste-cu-sos-alb-si-ciuperci

Pastele sunt un preparat foarte gustos, foarte satios si rapid de facut. Printre preferatele noastre se afla pastele cu sos alb si cu ciuperci, sos la care se pot adauga mai multe ingrediente si se poate face de fiecare data diferit, in functie de pofta si preferinte. Iata mai jos reteta de paste cu sos alb si ciuperci ideala.

Reteta de paste cu sos alb si ciuperci – reteta simpla si la indemana oricui

Alegi orice fel de paste, de la spaghete la penne sau tagliatele, aceasta reteta de sos alb cu ciuperci este irezistibla oricum. Ai nevoie de:

  • 500 grame de paste
  • 500 de grame de ciuperci
  • 300 de ml de smantana fermentata sau 200 ml de smantana dulce pentru gatit
  • 50 grame de unt
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3 catei de usturoi
  • condimente: sare, piper, oregano, busuioc, rozmarin.

Se calesc intr-o tigaie incapatoare in unt sare si piper ciupercile curatate, bine spalate si taiate dupa gustul fiecaruia, nici prea mari, dar nici foarte mici. Se lasa la foc mic sa scada bine, caci ciupecile lasa apa. Cand a scazut suficient, se adauga smantana si se mai lasa un clocot.

Apoi, se adauga parmezanul ras si se amesteca bine, iar dupa preferinte se mai poate adauga si cascaval ras sau alta branza. Se condimenteaza cu sare, piper si condimente preferate, oregano, rozmarin sau alte ierburi aromatice la alegere. Ideea este sa nu amestecam toate aromele in aceeasi tigaie, doua-trei plante aromatice sunt suficiente.

Usturoiul, de preferat bio si romanesc, se toaca marunt si se adauga imediat dupa ce s-a stins focul la sos. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, se scurg bine si se amesteca bine cu sosul alb cu ciuperci. La nevoie, se mai adauga parmezan sau alta branzeturi, in functie de preferinte.

Reteta de paste cu sos alb si ciuperci – lasa imaginatia sa zboare si incearca noi si noi retete de sos alb pentru paste

Acest sos poate fi modificat dupa preferinte. Se pot pune fructe de mare in loc de ciuperci, iar gustul este la fel de bun. Daca nu va place usturoiul, puteti profita de ceapa verde din belsug pentru a face pastele la fel de gustoase. In plus, daca nu aveti prea mult chef de un sos complicat, incercati si urmatoarea reteta de sos alb pentru paste sau preparate din carne:

  • 120 de grame de maioneza
  • 100 de grame de ceapa verde
  • 120 ml de smanatana
  • sare
  • piper

Se amesteca bine smantana cu maioneza si ceapa verde taiata fin. Se adauga sare si piper dupa gust. Sosul se recomanda la paste, carne de pasare, oua, preparate din carne de vitel.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.