16.4 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Panaritiu. Cum scapi rapid de infectia de la deget

Panaritiu este o infectie localizata la degetele de maini sau picioare. Afectiunea este destul de frecventa si se produce ca urmare a patrunderii unui germene (stafilococ sau streptococ) intr-unul din degete ca urmare a unei plagi sau intepaturi, de obicei in zonele alaturate unghiilor.

Panaritiul se manifesta prin durere, inrosire a pielii, edem, deformarea degetului si senzatie de arsura. Apoi pielea din dreptul abcesului devine alba.

Iata mai jos cateva remedii contra panaritiului:

Inainte de inceperea tratamentului este nevoie sa cureti bine locul cu apa oxigenta sau betadina. Poti aplica pudra de baneocin dimineata si seara pentru a scapa de infectie.

  • Un remediu naturist foarte bun care te scapa repede de panaritiu este frunza de varza. Aceasta se zdrobeste un pic si apoi se aplica pe locul afectat si va trage infectia;
  • Si otetul este eficient. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci degetul afectat intr-un vas cu otet diluat cu apa, de 3 ori pe zi, timp de 30 de minute;
  • Remediu cu glicerina. Se amesteca 3 linguri glicerina, 1 lingurita miere, o jumatate de pahar cu apa, o lingurita amoniac, un varf de cutit de borax. Cu acest amestec se frectioneaza de 3 ori pe zi zona afectata;
  • Remediu cu radacina de tataneasa. Se prepara o pasta din 2 linguri cu radacina de tataneasa, se macina prin rasnita de cafea si se pune intr-o ceasca. Peste ea se pune putina apa fiarta si cateva picaturi ulei de si se amesteca bine. Pasta obtinuta se intinde in strat gros pe o compresa sterila si se inveleste degetul, lasandu-se pansamentul pana a doua zi. In ziua urmatoare, se introduce degetul afectat in ceai de galbenele. Tratamentul dureaza 5-7 zile;
  • Remediu cu propolis. Se imbiba in tinctura de propolis o compresa si se pune pe locul afectat.

O complicatie a panaritiului poate duce la septicemia, situatie in care germenii si toxinele patrund in circulatia sanguina, asa ca pentru formele profunde, mergi la medicul specialist pentru ca vei avea nevoie de antibiotic sau chiar de mici incizii pentru eliminarea puroiului.

Vezi si:

Lăsniciorul, planta cu efecte uimitoare in tratamentul mai multor afectiuni ale pielii

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole