Macerat de usturoi pentru hipertensiune

macerat-de-usturoi

Exista o stransa legatura intre tensiunea arteriala si rinichi. Tensiunea arteriala creste atunci cand se produce o incetinire a circulatiei sanguine prin rinichi (distrugerea globilor renali). Aceasta ridicare a tensiunii nu este posibila decat daca glandele suprarenale pot realiza o crestere a activitatii lor (glanda suprarenala furnizeaza tonusul si energia de care inima are nevoie pentru a depune efort si a stimula frunctionarea globilor renali).

In caz de hipertensiune se recomanda iod (este hipotensor) si Mn (regleaza functiile renale). In cazul hipertensiunii mari se recomanda repaus la pat 5-7 zile, timp in care se consuma multe supe de legume, cu elemente bazice. Apoi, este mare nevoie de o respiratie buna si de miscare.

In plus, este nevoie sa se respecte cu strictete concediile, vacantele, pentru odihna. Sportul sau plimbarile de 5 km zilnic sunt necesare. Se va combate obsezitatea, se va scoate sarea si se va tine regim alimentar strict. Cura de must si de hrean ajuta.

Prepararea maceratului de usturoi contra hipertensiunii

Usturoiul este un remediu pentru multe afectiuni, iar maceratul de usturoi lupta impotriva hipertensiunii. Maceratul se prepara astfel: se zdrobesc 350 de grame de usturoi, care se tin timp de 10 zile in 100 gr alcool. Se decanteaza usturoiul si se administreaza.

Mod de administrare

Prima zi – se ia 1 picatura dimineata, 2 picaturi la pranz si 3 picaturi seara.

Incepand cu a doua zi se cresc in fiecare zi cu cate o picatura dozele de mai sus, pana se ajunge la 15 picaturi. Asadar, a doua zi vor fi 2 picaturi dimineata, 3 la pranz si 4 seara.

Se scade progresiv pana in a zecea zi, pana cand se ajunge la o picatura dimineata, ca in prima zi. Din a unsprezecea zi se iau 20 de picaturi / zi pana se termina preparatul. Picaturile din macerat se iau in 50 ml de lapte sau apa indulcita, inainte de mese cu 15-20 min.

Se poate face suc de usturoi in loc de macerat. Acesta se administreaza cate 15 picaturi de 3 ori pe zi in apa sau direct in mancare.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...