Cum se prepara berea de casa

bere-de-casa-reteta

S-a demonstrat ca berea nu contine grasimi sau colesterol, ci aceasta are rolul de a creste nivelul colesterolului bun si sa il scada pe cel rau, ajutandu-ne sa avem o inima mai sanatoasa, dar daca vrei sa stii ca ai consumat intr-adevar o bere 100% naturala, atunci iti propunem varianta s-o prepari singur acasa.

Berea preparata in casa este foarte buna. Toti cei care au incercat au ramas surprinsi de gustul deosebit al acesteia.

Va aratam in acest articol cum se prepara berea acasa. Iata reteta:

Ingrediente:

  • 400 g boabe de orz netratate chimic
  • un pumn de conuri de hamei
  • o lingurita de drojdie de bere

Mod de preparare:

Toate aceste ingrediente se tin la frigider (boabele de orz se tin timp de 3 saptamani, apoi se aleg cele sanatoase de cele stricate).

Se pun boabele intr-un borcan (sa nu ocupe mai mult de o treime) si se acopera cu apa (pana la jumatatea borcanului). Atentie, nu folositi apa cu concentratie prea mare de clor!

Se acopera apoi gura borcanului cu un celofan umezit pentru a se lipi etans. Se leaga cu o sfoara. Se pune vasul intr-un loc intunecat si uscat, iar a doua zi se goleste apa din borcan si se inlocuieste cu alta proaspata, dar numai cat sa acopere grauntele pentru a ramane umede.

Se leaga borcanul la gura. Apa se schimba din 4 in 4 ore.

Cand grauntele incep sa dea colt, se muta borcanul la lumina. Grauntele care n-au incoltit se scot din borcan. Se scot grauntele din borcan si se zdrobesc intr-o piulita.

Se prepara un decoct din hamei, lasand sa fiarba 5 minute, un pumn de conuri, intr-un litru de apa. Se stinge focul si se lasa lichidul sa se raceasca pana ajunge la circa 40°C.

Se toarna lichidul peste grauntele pisate amestecand mereu. Se lasa sa mai coboare pana la o temperatura de 30 de grade, apoi se adauga in el o lingurita de drojdie de bere. Se lasa totul la fermentat vreme de o saptamana, intr-un loc cald.

Se strecoara lichidul, se trage la sticle si se infunda cu dop. Lasati-le sa se odihneasca cel putin o luna, inainte de a le consuma.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.