Cele mai rodnice soiuri de capsuni

cele-mai-rodnice-soiuri-de-capsuni

Capsunile sunt gustoase si sanatoase si pot fi consumate pe durata intregului an. Datorita potentialului mare de productie, capsunile apar si extrasezonal, fiind la fel de aromate si zemoase. Iata cele mai rodnice soiuri de capsuni.

Cele mai rodnice soiuri de capsuni – capsuni rodnice cu diverse origini

Capsuni Magic. Acest soi are crestere viguroasa a tufei, aceasta fiind rasfirata si deasa. Este un soi rodnic, mai ales pentru ca este extrem de rezistent la bolile de frunza si radacina. Capsunile din acest soi sunt alungite, cu varful latit, avand dimensiuni extrem de mari, cantarind intre 25-30 de grame. Pulpa fructului este foarte aromata si are culoare rosu deschis.

Capsuni Aiko. Un soi american, foarte productiv, se pot scoate intre 18 si 22 de tone/ha. Planta poate fructifica de doua ori pe parcursul unei perioade de fructificatie. Este un soi semiviguros, rezistent la boli. Fructele au marime medie, intre 10 si 12 grame, au un aspect placut, sunt conice, rosii, iar pulpa este foarte buna la gust si este ferma.

Capsuni Red Gauntlet. Este un soi foarte productiv, poate ajunge si la 25 de tone/ha. Un soi rezistent la ger, fainare sau seceta, prezinta mare plasticitate ecologica. Fructele sunt medii, 10-12 grame, scurt conic si de culoare rosu inchis. Pulpa este ferma, nu foarte suculenta, de culoare mai deschisa spre interior.

Capsuni Benton. Este un soi de calitate superioara, tot de origine americana. Este o planta viguroasa, erecta, care este rezistenta la ger si la principalele boli ale capsunilor. Fructele sunt mari, lucioase, de culoare rosu inchis, foarte gustoase. Soiul poate scoate intre 25-30 de tone/ha.

Cele mai rodnice soiuri de capsuni – capsuni fertile si rezistente la boli

Capsuni Satmarean. Un soi romanesc, productiv, ce rezista la temepraturile scazute fara probleme, insa are rezistenta medie la seceta si bolilele specifice capsunilor. Productia poate fi intre 20-30 tone/ha. Fructele sunt medii, au intre 10 si 11 grame, de culoare rosu inchis. Pulpa este de culoare inchisa si este ferma.

Capsuni Senga Sengana. Este un soi foarte productiv, de origine germana. Este rezistent la seceta si fainare, avand o mare plasticitate ecologica. Fructele sunt acidulate, au o aroma puternica, cu pulpa consistenta si marime medie spre mare, de culoare rosu inchis. Poate produce intre 25 si 30 de tone/ha.

Capsuni Marmolada. Acest soi este de origine italiana, este foarte rodnic. Culoarea fructelor este de rosu intens, stralucitor, iar forma este cuneiforma. Este un soi apreciat pentru productivitatea ridicata (800 de grame la planta), pentru forma si marimea fructului (20-23 grame) si mai ales pentru gustul echilibrat si aroma excelenta.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...