Remedii cu urzici – Urzicile sunt plante perene, foarte raspandite la noi in tara si folosite de mii de ani pentru a trata o mare varietate de afectiuni.
Urzicile se folosesc in medicina datorita continutului sau bogat in vitaminele A, B2, C si K, clorofila, mucilagii si substante azotoase care tonifica si revigoreaza organismul, indepartand astenia de primavara. Substanta care irita pielea este formata din acid formic, o enzima si o toxina.
Cu un asemenea potential vindecator, nici nu e de mirare ca urzicile au o multitudine de recomandari terapeutice.
Iata mai jos cateva remedii terapeutice cu urzici:
1.Remedii cu urzici pentru colon iritabil
Se recomanda sucul de urzici. Acesta se obtine prin mixarea frunzelor si un pahar cu apa care se lasa la malaxat pentru 2 minute este un adevarat elixir pentru tubul digestiv, dar si pentru intestine. Acest suc de urzici are efect cicatrizant si calmant, ajuta la refacerea tesuturilor de protectie din tubul digestiv, lezate sau distruse de procesele infectioase. Persoanele care nu suporta urzica in stare cruda, vor consuma urzica fiarta. Iata cum se prepara fiertura de urzici: 3-4 maini de urzici se curata si apoi se spala, dupa care se pun la fiert la foc tare, in apa cat sa le cuprinda. Dupa jumatate de ora, zeama obtinuta in urma fierberii se scurge intr-o cana, iar in urzicile strecurate se adauga sare dupa gust, putin ulei de masline si suc de lamaie. Se poate bea la 2 ore dupa masa.
2.Remedii cu urzici pentru bronsita cronica, astm bronsic
3.Remediu cu urzici contra reumatismului
4.Remediu cu urzici contra bolilor auto imune
5.Remediu cu urzici pentru hipertensiune şi boli de inimă
6.Remedii terapeutice cu urzici contra anemiei
Datorita bogatiei sale in vitamina K si in fier, dar si efectelor sale de stimulare a producerii elementelor figurate ale sangelui, urzica ajuta la ameliorarea bolilor sangelui, indiferent de origine. Se face o cura de minim 2 saptamani cu salata de urzici, consumata de 2 ori pe zi. Ai nevoie de 2 maini de frunze si tulpini fragede. Acestea se curata bine si se spala in mai multe ape. Dupa spalare, se toaca fin, se adauga putina sare si se framanta bine, cu mana protejata de o manusa de cauciuc. La tocatura obtinuta se adauga putin suc de lamaie si ulei de masline. Piscatura va disparea, iar salata de urzica se va consuma dimineata, pe stomacul gol.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: