13.5 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

6 beneficii ale zmeurei

Beneficii ale zmeurei. Zmeura este o gustare dulce si delicioasa, fie ca le mananci separat, fie ca le mananci alturi de iaurt sau alt fel de mancare. De asemenea, ele contin substante nutritive benefice, precum vitamina C, vitamina K, magneziu, acid folic, potasiu si fosfor, printre altele.

Datorita acestor substante nutritive, alaturi de puternicele substante antioxidante pe care le contin, beneficiile zmeurei includ capacitatea de a imbunatati sanatatea inimii, de a gestiona diabetul, de a usura durerea artritei, de a lupta impotriva imbatranirii premature si multe altele.

Beneficiile zmeurei – ajuta la mentinerea sanatatii inimii si la prevenirea cancerului

1 – Stimuleaza sanatatea inimii. Printre beneficiile zmeurei se numara capacitatea de a stimula in mod natural sanatatea inimii. Cercetarile au aratat ca zmeura contine anthocianina, care are efecte puternice antiinflamatoare asupra inimii. Zmeura contine, de asemenea, oxid de azot, care lucreaza pentru a imbunatati fluxul de sange. Polifenolii pe care ii contine zmeura pot ajuta la reducerea riscului de boala cardiaca coronariana si la stimularea sanatatii inimii.

2 – Ajutor in pierderea in greutate. Fitonutrientii pe care ii contin au rolul de a spori functia metabolismului si de a pierde in greutate. Studiile au aratat ca suplimentarea cu zmeura poate ajuta la reducerea acumularii de grasimi si poate chiar diminua dimensiunea celulelor grase, datorita compusilor fenolici numiti cetoni de zmeura. Cetonii de zmeur sunt adesea utilizati ca supliment natural pentru pierderea in greutate.

3 – Ajuta la prevenirea cancerului. Zmeura negra, in special, are proprietati puternice impotriva cancerului. Cercetarile au aratat ca zmeura este una dintre cele mai promitatoare alimente care lupta impotriva cancerului. Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea de Stat din Ohio Comprehensive Cancer Center, antocianii din zmeura neagra pot ajuta la reducerea tumorilor. Zmeura contine, de asemenea, acid elagic, care a fost studiat pentru capacitatea sa de a ajuta la prevenirea cancerului.

Beneficii ale zmeurei – excelente in dieta diabeticilor si pentru ameliorarea simptomelor artritei

4 – Ajuta la tratarea diabetului. Printre avantajele zmeurii se numara capacitatea de a ajuta la gestionarea in mod natural a diabetului zaharat. Ca alimente cu continut scazut de glicemie, zmeura poate ajuta la stabilizarea nivelului zaharului din sange. Zmeura contine, de asemenea, o doza sanatoasa de fibre, ceea ce face ca fructul sa fie un supliment excelent pentru dieta diabetica.

5 – Imbunatatirea durerii artritei. Datorita proprietatilor lor puternice antiinflamatorii, beneficiile zmeurei includ capacitatea de a ameliora durerea artritei. Potrivit unui studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, polifenolii, antocianinele și ellagitaninele din zmeura ofera proprietati antiinflamatorii care ajuta la protejarea cartilajului la pacientii cu artrita. Acesti compusi dau zmeurei abilitatea de a lupta impotriva inflamatiei si de a reduce severitatea simptomelor artritei.

6 – Lupta impotriva imbatranirii. Zmeura are capacitatea de a incetini imbatranirea, datorita antioxidantilor pe care ii contine. Antioxidantii lucreaza pentru a lupta impotriva radicalilor liberi din intregul corp care provoaca leziuni celulelor, inclusiv pielii. Zmeura imbunatateste sistemul imunitar si previne imbatranirea prematura. Fructul contine vitamina C, care ajuta la protejarea pielii de expunerea la razele UV si poluanti. Studiile sugereaza ca adaugarea de zmeura in dieta poate contribui la imbunatatirea aspectului pielii si la combaterea semnelor de imbatranire prematura, inclusiv a ridurilor.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole