10 dintre cele mai importante beneficii ale sucului de sfecla rosie

10 dintre cele mai importante beneficii ale sucului de sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie are numeroase proprietati benefice pentru organismul nostru, iar in urma unor studii recente, s-a demonstrat ca acesta este cel mai bun remediu naturist in tratarea si prevenirea tumorilor canceroase.

Proprietatile sucului de sfecla rosie:

Sfecla rosie contine tot complexul de vitamina B, vitamina A, vitamina C, potasiu, mangan, acid folic, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanti si fier, cam tot ceea ce organismul nostru are nevoie.

Iata mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale sucului de sfecla rosie:

  • Cercetatorul maghiar Alexander Ferenczi a demonstrat incepand din 1950 si pana in anii 80, ca sfacla rosie are efecte antitumorale foarte puternice, mai ales administrata sub forma de suc sau cruda. Persoanele suferinde ar trebui sa consume zilnic, vreme de 2 luni suc de sfecla rosie cu telina si morcov.
  • Terapia cu suc de sfecla, telina si morcov este foarte eficienta si in caz de leucemie. Se consuma 450 de ml din acest suc, zilnic, pe o perioada de 2 luni, urmata de 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
  • Sucul de sfecla rosie previne si calmeaza arsurile gastrice produse de hiperaciditate. Se combina 100 ml de suc de sfecla rosie cu 100 ml de suc de cartofi cruzi si 500 ml de suc de morcov.
  • In caz de ateroscleroza, se recomanda o cura cu o durata de 4-8 saptamani, timp in care se consuma de trei ori pe saptamana cate 150 de grame din aceasta leguma, in alternanta, ca suc si ca salata, de sfecla fiarta sau cruda.
  • Sucul de sfecla rosie este foarte eficient in hipertensiunea arteriala. O jumatate de pahar cu suc de sfecla rosie duce la o scadere cu pana la 20% si la o stabilizare a valorilor tensiunii arteriale, efecte observabile la doar 30-60 de minute dupa ingerare.
  • Anemie, Datorita continutului de fier, magneziu si vitamina B6, sucul de sfecla combate anemia. Este recomandat sa se consume cate un pahar cu suc de sfecla in fiecare dimineata, timp de 3 saptamani.
  • Sucul de sfecla este un foarte bun adjuvant in bolile renale. Se consuma o combinatie din 100 ml de suc de sfecla rosie si 400 ml de suc de morcov.
  • Hepatita cronica. Sucul de sfecla rosie protejeaza celulele hepatice, ajuta la regenerarea lor mai rapida si le stimuleaza functionarea normala.
  • Imbunatateste performantele sportive. Studiile au demonstrat ca, atunci cand bei acest suc rosu inainte de un antrenament, poti observa o imbunatatire de 16% a performantei fizice.
  •  Sucul de sfecla rosie echilibrează tensiunea arteriala. Se recomanda 2 cani cu suc de sfecla pe zi. Continutul de nitrati al acestei legume reduce valorile tensiunii.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.